nahoru

Popadněte košíky. Už rostou

Darina Křivánková 28. dubna 2016 • 00:15
Smrž není zrovna nejpohlednější houba, ale na talíři umí udělat spoustu parády. Navíc je lokální a sezónní, takže sbírejte.
Smrž není zrovna nejpohlednější houba, ale na talíři umí udělat spoustu parády. Navíc je lokální a sezónní, takže sbírejte.
• foto: 
ČTK

Kačenky, smrži, májovky… První jarní houby už roztáhly klobouky. Zatímco dřív se o ně zajímali jen zapálení mykologové a před nimi naše prabáby, dnes se dostávají do hledáčku šéfkuchařů. Hezky to zapadá do trendu vaření z lokálních a sezónních surovin: mrkni se kolem, co zrovna roste, a zjisti, jestli to náhodou není k jídlu. Pokud ano, jdi do toho.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku