Že nejcennější věcí na světě je dobrý spánek, věděli už ti nejmoudřejší v pohádkách. alespoň jednou v životě se  o tom na vlastní kůži přesvědčil každý.

Že nejcennější věcí na světě je dobrý spánek, věděli už ti nejmoudřejší v pohádkách. alespoň jednou v životě se o tom na vlastní kůži přesvědčil každý. Zdroj: Marek Douša

Narůstající nespavost

jako starší člověk nespím tak kvalitně a dlouho jako v mládí. Probudím se po čtyřech až pěti hodinách spánku a chtěl bych ještě hodinku dvě pokračovat, ale ono to už nějak nejde. Největším nepřítelem je mozek, který začne fungovat, a člověk začne přemýšlet o různých věcech. O práci, o tom, jak asi dopadne dnešní obchodní jednání, o starostech v rodině, o práci na zahradě, o budoucí volbě prezidenta (to se hned rozčilím) a tak různě. Chtělo by se spát, ale myšlenky se nutkavě vkrádají a ruší. Říkám si vždycky: Tak, a teď opravdu už na nic nemyslím a chci usnout. Netrvá ani minutku a už zase něco rozebírám. Prosím, nevíte o nějakém knoflíku na vypnutí vtíravých myšlenek, jež nám nedají spát?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!