Křižovatka státních silnic 41 a 46 na západním pobřeží nese název James Dean Memorial Junction. V září 1955 tu totiž smrtelně havaroval herecký idol James Dean, vedle něhož seděl jeho německý mechanik Rolf Wütherlich. Srazili se se zprava přijíždějícím Fordem Tudor, jehož řidič Donald Turnupseed byl později shledán spoluvinným za celý incident. Výraznou roli ale také hrálo nízké oslňující slunce. Kolem vraku půltunového porsche se vyrojila spousta legend, mezi nimi i tvrzení, že je prokletý. Fakt je, že když byly trosky vykládány z náklaďáku v areálu servisu jistého George Barrise, zranily jednoho z jeho lidí a amatérský pilot, který ve svém voze použil motor spyderu, se při jednom ze závodů zabil.

Křižovatka státních silnic 41 a 46 na západním pobřeží nese název James Dean Memorial Junction. V září 1955 tu totiž smrtelně havaroval herecký idol James Dean, vedle něhož seděl jeho německý mechanik Rolf Wütherlich. Srazili se se zprava přijíždějícím Fordem Tudor, jehož řidič Donald Turnupseed byl později shledán spoluvinným za celý incident. Výraznou roli ale také hrálo nízké oslňující slunce. Kolem vraku půltunového porsche se vyrojila spousta legend, mezi nimi i tvrzení, že je prokletý. Fakt je, že když byly trosky vykládány z náklaďáku v areálu servisu jistého George Barrise, zranily jednoho z jeho lidí a amatérský pilot, který ve svém voze použil motor spyderu, se při jednom ze závodů zabil. Zdroj: Archív

Obroušené hrany

Zatímco předchozí provedení x-trailu v sobě geny off-roadu nezapřelo, novinka se rozhodla obléci si módní šaty a místo do terénu vyrazit do města za zábavou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!