nahoru

Sůl nad zlato? Jak která

Darina Křivánková 31. března 2016 • 00:15
Když už to chcete někomu pořádně osolit, přemýšlejte, čím to uděláte
Když už to chcete někomu pořádně osolit, přemýšlejte, čím to uděláte
• foto: 
foto profimedia.cz

Ve škole nás učili, že sůl je prostě NaCl. Jenže ona to není tak docela pravda. Život je složitější než školní osnovy. Zatímco v historických pramenech je sůl spojována s pojmy jako „životodárná“, moderní civilizace ji zařadila mezi tzv. bílé jedy. I to se ale změnilo, to když v gastronomii nastoupila éra zdravého rozumu.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Klíčová slova: jídlo, ryby, sůl



Diskuse ke článku