Autorka je novinářka a pravidelná spolupracovnice Reflexu. Strávila deset let ve Spojených státech, publikuje v amerických i českých médiích. Minulý rok jí v češtině vyšla kniha Rande, vzniklá z původní série reportáží v Reflexu.

Autorka je novinářka a pravidelná spolupracovnice Reflexu. Strávila deset let ve Spojených státech, publikuje v amerických i českých médiích. Minulý rok jí v češtině vyšla kniha Rande, vzniklá z původní série reportáží v Reflexu. Zdroj: Foto Honza Mudra

Kouzelné kalhoty

Už v mateřské škole jsem měla sklony k útěkářství, ale ten den, kdy jsem se stala majitelkou svých prvních džínů, to dostalo úplně jiné grády. Byl rok 1987 a já jsem byla nohatá desetiletá holka, které všichni říkali: „Jé, to je roztomilý chlapeček.“ Byla jsem ostříhaná na ježka, jelikož se tenkrát všeobecně vědělo, že stříháním nakrátko vlasy zesílí. Ono se vůbec tenkrát všeobecně vědělo hodně věcí. Třeba, že když budete sedět na studeném, tak vám nastydnou vaječníky. Nebo že když budete nosit džíny, nebudete moct na vysokou. Jenže mně bylo deset let. Na vysokou jsem nechtěla. A vaječníky mi byly šumák. Vlastně jediné, co jsem v životě chtěla, byly ty džíny.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!