nahoru

Vyjděte „na nákup“ do luk a lesů

Darina Křivánková 25. února 2016 • 00:15
Šnečí farmy už jsou realitou, možná přijdou na řadu i farmy želví, želvy totiž bývaly docela běžným jídlem v dobách nouze
Šnečí farmy už jsou realitou, možná přijdou na řadu i farmy želví, želvy totiž bývaly docela běžným jídlem v dobách nouze
• foto: 
profimedia.cz

Planě rostoucí i pěstované rostliny, kořínky, listy, poupata, květy, plody. To není nákupní seznam některé z restaurací, která se snaží hbitě reflektovat trendy, ale název kapitoly z knihy Česká kuchyně za dob nedostatku. Je to knížka velmi útlá, v době hladomoru se toho moc nenavařilo. Každopádně je nesmírně inspirativní a pro dnešní dobu – tedy čas nechutného přebytku – jako stvořená.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku