nahoru

Jen to nechte, ať to kvasí

Darina Křivánková 4. února 2016 • 00:15
Vášeň pro domácí kvašení má na svědomí především celosvětová obliba kimči,  tradiční korejské kvašené zeleniny
Vášeň pro domácí kvašení má na svědomí především celosvětová obliba kimči, tradiční korejské kvašené zeleniny
• foto: 
Profimedia

Byla jen otázka času, kdy se nadšení pro domácí pečení chleba z kvásku přenese na výrobu kvašených potravin. Obojí má příbuzný základ: pracuje se tu s živými mikroorganismy. Kvašení – čili fermentace – stojí za výrobou piva, vína, chleba… Ale i kysaného zelí, populárního korejského kimči nebo přírodně perlivých limonád. Zkvasit se dá takřka všechno. Je to dobré, zdravé a také jednoduché. Prý. 

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku