nahoru

Surovina budoucnosti: slupka

Darina Křivánková 14. ledna 2016 • 00:15
Odpadky? Jen zdánlivě. S trochou fantazie a s tím správným přístupem máte před sebou základ na dobrý zeleninový vývar či koření do polévky.
Odpadky? Jen zdánlivě. S trochou fantazie a s tím správným přístupem máte před sebou základ na dobrý zeleninový vývar či koření do polévky.
• foto: 
Profimedia

Mezi trendy, které nás budou v letošním roce pronásledovat, jednoduše nelze vynechat přístup, pro nějž se v západním světě vžil termín „zero waste“. Po našem: vaření beze zbytků. Na rozdíl od jiných gastronomických „módních vln“ je tohle takřka filozofie. Proniká nejen do uvědomělých domácností, ale i mezi šéfkuchaře. Ti na Grand Restaurant Festival menu přispěli
vždy jedním receptem „ze zbytků“.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku