Martin Škoda

Martin Škoda Zdroj: David Turecký

Martin je fanouškem gastronomie asi opravdu nonstop. Před kavárnou, v níž se máme sejít, radí zmateným turistům, kam v centru na oběd a na pivo. V kavárně mu pak volá kamarádka, jaké suroviny mu má nakoupit. Martin totiž připravuje rybí občerstvení na její oslavě.
I mistr kuchař se někdy utne. Martin prý za plotnou občas něco pokazí, chybu je ale podle něj třeba zaonačit tak, aby konzument nic nepoznal. „To je pravý umění,“ říká. V restauraci by moc pracovat nechtěl, kuchaři pod stresem by si podle něj zasloužili dvakrát větší plat.
2
Fotogalerie

Škoda jídla, co nesdílíš s ostatními!

Když mířím na setkání s dvacetiletým kuchařem, fanouškem gastronomie a hudby Martinem Škodou, trochu se bojím. Martina sice znám z českobudějovického gymplu a vím, že je neobyčejně příjemný, co ale řekne tomu, že si v puse i v ruce nesu kompletně vykoupenou nabídku jednoho velkého fastfoodového řetězce? Neotočí se a neuteče s pláčem někam na farmářské trhy? „Ne! Cheeseburger si od tebe nedám, děkuju, ale klidně si ho dojez,“ říká usměvavý kluk, jemuž se před třemi lety po napsání kuchařky Škoda nevařit začal měnit život. Martina hlavně v kuchyni najdete pořád. Pro čtenáře Reflexu má navíc jako pro první důležitou zprávu…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!