Babylónská věž.  I sestoupil Hospodin, aby vzhlédl na město i věž, které synové lidští budovali. Hospodin totiž řekl: Hle, jsou jeden lid a všichni mají jednu řeč. A toto je teprve začátek jejich díla. Pak nebudou chtít ustoupit od ničeho, co si usmyslí provést.

Babylónská věž. I sestoupil Hospodin, aby vzhlédl na město i věž, které synové lidští budovali. Hospodin totiž řekl: Hle, jsou jeden lid a všichni mají jednu řeč. A toto je teprve začátek jejich díla. Pak nebudou chtít ustoupit od ničeho, co si usmyslí provést. Zdroj: Ivan Steiger

Zdroj světla. Vy jste světlo světa. Nemůže zůstat, skryto město ležící na hoře. A když rozsvítí lampu, nestaví ji pod nádobu, ale na svícen; a svítí všem v domě. Tak ať svítí vaše světlo před lidmi, aby viděli vaše dobré skutky a vzdali slávu vašemu Otci na nebesích.
Věrný boží obraz. I řekl Bůh? Učiňme člověka, aby byl naším obrazem podle naší podoby.
Přísloví. Jazyk moudrých přináší dobré poznání. Kdežto ústa hlupáků chrlí pošetilost.
Filozofické objevy ...Spatřil jsem též, že veškeré dílo Boží, dílo, které se pod sluncem koná, není člověk schopen postihnout; ať se při tom hledání pachtí sebevíc, všechno nepostihne. Ani moudrý, řekne-li, že zná to či ono, není schopen všechno postihnout.
Výhled do budoucnosti. Obraťte se ke mně a dojdete spásy, veškeré dálavy země. Já jsem Bůh a jiného už není.
17
Fotogalerie

Bez humoru bychom nepřežili

Ivan Steiger (75) je boží člověk, jakých česká země nemá mnoho. Tento scenárista, spisovatel, výtvarník a karikaturista odešel po okupaci Československa v roce 1968 do Německa. „Smysl svého života jsem našel ve chvíli, kdy jsem ztratil schopnost vyjadřovat se slovy,“ říká v předmluvě svého nejdůležitějšího díla, Bible v kresbách. V emigraci nakreslil tisíce obrázků do světových novin a časopisů, zvláště pak do svého domovského deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!