Josef Valihrach: „I z vavřince se dá udělat dobré víno!“

Josef Valihrach: „I z vavřince se dá udělat dobré víno!“ Zdroj: ČTK

Cabernet Sauvignon, jedna ze základních červených odrůd, které by mohly na Moravě přežít
Cabernet Sauvignon, jedna ze základních červených odrůd, které by mohly na Moravě přežít
Petr Cibulka: „Budoucnost červeného na Moravě? Dobrý marketing v kombinaci s tvrdou  prací vinařů.“
Vladimír Železný – zkuste jeho Pinot Noir 2005...
Vladimír Hort:  „Dělat červené  u nás je nesmysl.“
6
Fotogalerie

Červené na ocet

Máme na mysli červené víno, respektive naše červené víno. To moravské. Zatímco obliba vína v Česku obecně stoupá a tuzemské bílé i růžové víno udělaly v posledních letech obří skok v konkurenceschopnosti i kvalitě, moravské červené živoří na okraji zájmu. A nikdo neví, co s ním bude dál.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!