Morgan Freeman

Morgan Freeman Zdroj: Profimedia.cz

Transcendence  (premiéra 17. 4. 2014). Žánrem sci-fi z budoucnosti, obsahem varování. Film Wallyho Pfistera, dvorního kameramana Christophera Nolana, pracuje s vizí, podle níž se lidstvo v brzké době samo zlikviduje. Je totiž až příliš závislé na moderních technologiích a internetu, který se dá lehce zneužít. V hlavní rolích Johnny Depp, Morgan Freeman a spousta počítačů.
Invictus: Neporažený (2009). Když se Mandely ptali, kdo by ho měl ztvárnit na plátně, bez zaváhání si vzpomněl na Freemana
Sedm (1995).  Ve svém žánru nepřekonaný thriller svedl dohromady Freemana a mladič­kého Brada Pitta
Million Dollar Baby (2004), boxerské komorní  drama Clinta Eastwooda, vyneslo Freemanovi Oscara
Vykoupení z věznice Shawshank (1994). Podle filmových fanoušků je to nejlepší film všech dob, sám Freeman jejich nadšení nesdílí. „Prostě k němu nemám vztah,“ říká.
5
Fotogalerie

Bůh se hraje líp než politik

Zní jako stará deska. Blues. Nebo jako Řidič slečny Daisy. Když mluví Morgan Freeman (76), dere se vám na mysl poklidná idyla verandy s houpací křeslem a prskajícím gramofonem. Hladivý baryton se vlní a zpěvně pobublává jako meandry Mississippi, u níž vyrůstal a k níž se na stará kolena vrátil. Na verandě ovšem nevysedává. Jen za poslední rok natočil oscarový herec sedm filmů a tempo zvolnit nemíní. „Dokud jsem schopný vstát z postele, nikdo mě z placu nevyžene,“ dušuje se nejznámější „boží“ tvář.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!