Kim Novak

Kim Novak Zdroj: Profimedia.cz

„Hlavně napište, že byl Hitchcock hodný člověk. Nesnáším, jak se na něj teď plive,“ říká o režisérovi Vertiga (na snímku z filmu s Jamesem Stewartem).
S hořkostí v hlase říká, že možná mohla dokázat víc.  Že z Hollywoodu nemusela odcházet tak brzy. Faktem je,  že po Vertigu (1958) už Novaková nedostala žádnou roli, po níž by se na ni vzpomínalo, a od 70. let už točila v podstatě jen s evropskými režiséry. Zkušenost s posledním z nich, Mikem Figgisem (Sen lásky, 1991), ji pak od filmování definitivně odradila. „Pokaždé když dostanu chuť hrát, vzpomenu si na Mika a přejde mě to,“ tvrdí nyní.  
Maluje od dětství. V rozhovoru pro Reflex přiznala, že sní o výstavě v Praze.
V 60. letech se mi paparazzi schovávali pod postelí.  V Cannes se mi pod ni nacpali tři i s obrovskými blesky. Dnes jsou paparazzi líní a postele moc nízké, žijeme v nudné době.
Osmdesátiletá  Kim Novaková  letos v Cannes
5
Fotogalerie

Kim Novaková. Útěk z pasti

„Vy jste Češka? No to je báječné, já taky!“ řekla Kim Novaková (80) a vrhla se mi kolem krku. Agent se zrovna chystal zapnout stopky, které měly odměřit standardních patnáct minut rozhovoru, ale nonšalantní hitchcockovská hvězda nesouhlasně pozvedla prst. „V tomto případě ne, prosím, s krajankou si chci popovídat v klidu.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!