Nesmrtelná teta

Nesmrtelná teta Zdroj: Stanislav Krupař

Bohdalka s Novotným. Červenec 1966. Mejdan na sovětské ambasádě. O tři roky sehraje Jiřina Bohdalová takřka identickou scénu jako papalášova panička v Kachyňově Uchu.
Bohdalka s Havlem. Květen 2009. Prezident se ještě jako disident a autor Audience vepsal do této hry jako Vaněk, jenž je rukojmím neodbytného Sládka, který se ptá: „Ale tu Bohdalku přitáhneš, viď, že jo? Nevyflákneš se na to? Viď, že se na to nevyflákneš?“ A Vaněk odpovídá: „Spolehněte se – ještě dnes jí zavolám a celé to domluvím ...“ Nakonec to – jak je vidět – dobře dopadlo.
Bohdalka se Svobodou. Září 1968. Umělci u prezidenta republiky. Je na den měsíc po sovětské invazi. O čem asi bývalý voják Ludvík Svoboda umělcům vypráví?
Bohdalka s Klausem. Květen 2003. Pokud existuje nějaký svorník mezi milovníkem Bergmana Klausem a milovníkem skupiny ABBA Milošem Zemanem, je to Bohdalka. Oba musejí vědět, jaká je!
Bohdalka se Schwarzenbergem. Červenec 2010. Přesně takhle dopadly volby: Bohdalové se povedl lingvisticko-fyzikální unikát: předběhla knížete a doběhla Miloše Zemana, čímž doběhla knížete.
6
Fotogalerie

Nesmrtelná teta

Právě uplynulé prezidentské volby potvrdily, že čeští herci dokážou procházet režimy s elegancí artistů z Ein Kessel Buntes.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!