POHLED ZE SEVERNÍ KOREJE V popředí jsou čtyři severokorejští vojáci, za nimiž probíhá demarkační linie, která rozděluje obě znepřátelené země. Je to jediné místo na Korejském poloostrově, kde vojenské síly obou zemí stojí tváří v tvář.

POHLED ZE SEVERNÍ KOREJE V popředí jsou čtyři severokorejští vojáci, za nimiž probíhá demarkační linie, která rozděluje obě znepřátelené země. Je to jediné místo na Korejském poloostrově, kde vojenské síly obou zemí stojí tváří v tvář. Zdroj: Jan Šibík

Pohled na severokorejskou vesnici KIJONGDONG z Jižní Koreje. Na stošedesátimet ro vém stožáru (nejvyšším dle Guinnessovy knihy rekordů) vlaje 270 kilo gramů těžká korejská vlajka.
Severokorejská vesnice KIJONGDONG
IMJINGAK je sedm kilometrů od demarkační linie. Je to poslední místo, kam se obyvatelé Jižní Koreje mohou dostat. Na tisíce stuh píší mírové vzkazy.
Hranice mezi Severní a Jižní Koreou prochází přesně uprostřed domků
Jihokorejský voják na nejstřeženější hranici světa
7
Fotogalerie

Smrt klepe na dveře

Byla hodina před půlnocí, když se ozvalo tiché zaklepání na dveře. Několik mladých mužů v uniformě sedících uvnitř se lehce pohnulo, po chvilce přemýšlení ale odpověděli stejným způsobem. Možná si vzpomněli na dobu dětských her, kdy se ukrývali v boudě na dvorku a sourozenci spolu s kamarády je hledali. Tentokrát ale nešlo o žádnou hru, ZA DVEŘMI TOTIŽ ČEKALA SMRT.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!