ROLLING STONES Protože podobat se Micku Jaggerovi není snadné a podobat se Keithi Richardsovi nikdo nechce, fanoušci Rolling Stones to mají ze všech nejsnazší- jejich jediným poznávacím znamením se zdá být logo kapely

ROLLING STONES Protože podobat se Micku Jaggerovi není snadné a podobat se Keithi Richardsovi nikdo nechce, fanoušci Rolling Stones to mají ze všech nejsnazší- jejich jediným poznávacím znamením se zdá být logo kapely Zdroj: James Mollison

MADONNA. Po všech těch letech změn image a převleků je evidentní, že být fanouškem Madonny je svým způsobem osvobozující. Navíc, velká část jejích mužských fans je z gay komunity, takže svoji náklonnost musí dát najevo jinak než prostým převlekem. V ideálním případě musíte do světa vykřičet, že jste stejně sexy jako královna popu. Zda toho dosáhnete parukou na hlavě, či tím, že ze sebe uděláte gymnastku, je pak už zjevně vedlejší.
50 CENT. Být fanouškem rappera 50 Centa na první pohled stojí spoustu peněz a musíte být větší než malý drsňák. A nemusíte být ani Afroameričan. Stačí, když máte fondy na koupi bundy G-Unit a naučíte se správně drsně stát. Zbytek se tak nějak poddá sám. Budete sice k nerozeznání od svých kámošů, ale když si na obličej dáte šátek, nikdo nebude vědět, že jste to vy. Tak co.
OASIS. Na skupině Oasis si toho vizuálně moc nevezmete, řeklo by se. Frackovskou image, včetně retro účesů, má ale armáda fanoušků zvládnutou do nejmenších detailů. Jejich nasazení musíte vážně obdivovat.
SPICE GIRLS. Když Spice Girls vyjely v letech 2007 a 2008 na turné u příležitosti krátkého obnovení kapely, bylo jasné, že jejich původní, teenagerské publikum trochu zestárlo. Ale teprve Mollison do detailu ukázal jak. Někdy to není právě hezký pohled.
MARILYN MANSON. Americký zpěvák založil svoji kariéru především na vizuálních provokacích a jeho fanoušci s tím, jak se zdá, nemají nejmenší problém. Navíc je tu jistá výhoda – Manson má tolik převleků, že si můžete vybrat z celkem široké škály možností. Pokud se tedy smíříte s tím, že barva bude černá a materiál bude v polovině případů latex.
7
Fotogalerie

Zůstanu svůj...

Někdy je nejpůsobivější fotografický koncept ten nejjednodušší. To je případ Jamese Mollisona a jeho projektu The Disciples (Fandové). Mollison mezi roky 2004 až 2007 objížděl popové koncerty a místo kapel fotil jejich fanoušky. Konkrétně vždy osm až deset kousků na každém koncertě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!