Macklemore

Macklemore Zdroj: ČTK/APInvision/Carlo Allegri

Macklemore a Ryan lewis
Macklemore a Ryan lewis
Macklemore
Macklemore
4
Fotogalerie

Rapová megahvězda v Praze. Na festival Metronome Prague přijede Macklemore

Metronome Prague vstupuje do nové éry, když původně dvoudenní hudební svátek rozšiřuje o další den konání. Festivalové léto v Praze tak začne už 18. června, navíc s programem, který je srovnatelný s velkými festivaly v zahraničí. A nejžhavějším jménem je bezesporu právě oznámený americký rapper Macklemore.

Jedna z největších megahvěz mainstreamové hudební scény současnosti, americký rapper Macklemore je tvůrce několika zlatých a platinových songů. Singl Thrift Shop získal dokonce certifikát diamantový (přes 10 mil. prodaných nosičů) a ovládl žebříček R&B/hip-hop songů dekády Billboard.

Z většiny českých rádií posluchači znají pak populární Can't hold us nebo Glorious. Nové album Gemini vyšlo v září 2017 jako jeho první sólový počin po 12 letech, kterým navázal na předchozí úspěchy za spolupráce s producentem Ryanem Lewisem. Macklemorova videa mají celkem více než 3 miliardy shlédnutí.

Co se táče rozšíření festivalu o jeden den, tak je tu dobrá zpráva pro všechny, kteří už mají svou dvoudenní vstupenku doma. Třetí den navíc totiž získají zdarma jako dárek. Poslední zvýhodněná vlna vstupenek za nižší cenu je právě v prodeji - do konce března tak můžete ušetřit až stovky korun.