Historicky první ples Reflexu

Historicky první ples Reflexu Zdroj: Zbyněk Pecák

Historicky první ples Reflexu
Historicky první ples Reflexu
Historicky první ples Reflexu
Historicky první ples Reflexu
Historicky první ples Reflexu
56
Fotogalerie

Když Reflex nepíše, ale tančí a slaví třicetiny na svém historicky prvním plese

Na včerejším Plese Reflexu představila redakce své Hvězdy loňského roku. Je to šedesát lidí, před jejichž skutky nelze než smeknout. Touto společenskou událostí včera večer v pražské Lucerně začaly oslavy třicátých narozenin časopisu, který začal vycházet na jaře roku 1990 a od té doby se nesmazatelně vryl do české mediální krajiny. O tom, jak to vypadá, když novináři přestanou psát a začnou tančit, se mohla přesvědčit plná Lucerna, která si užívala parádní program.      

Kapela Melody Makers s Ondřejem Havelkou za mikrofonem proměnila legendární sál ve velkolepou swingovou tančírnu, kterou pomáhala rozjíždět taneční skupina Swing Busters. Ve tři čtvrtě na jedenáct vtrhl na parket nevypočitatelný Petr Čtvrtníček, aby svérázně uvedl bezpochyby „cinknutou“ balónkovou tombolu. Svým jedinečným humorem asistoval masakru na parketě, na němž naposled vydechly rozcupované nafukovací balonky. Ty se v pravou chvíli snesly od stropu, ale pouze některé z nich ukrývaly hodnotné ceny.

Koncert skupiny PANGEA – The Beatles Revival Band ples časopisu Reflex korunoval, a když se za zvuků písniček slavné liverpoolské čtyřky blížila hodinu po půlnoci „uzávěrka“, redaktoři z toho byli dost rozladěni. Ale to je u novinářů obvyklé.  

Nedílnou součástí plesového programu a vlastně podstatným důvodem k uspořádání celé akce byl hold vzdaný „Hvězdám Reflexu“. Tento projekt nastartovala redakce loni v lednu v touze alespoň částečně popřít nevábný mediální obraz současného Česka. Systematicky celý rok vyhledávala lidi a jejich skutky, před nimiž je záhodno smeknout.

Na stylizovaném „X“, logu časopisu, defilovali na parketě mimo jiné úspěšní čeští filmaři, zástupce českého basketbalového týmu, farmáři z letenské demonstrace Milionu chvilek, policisté, záchranáři, vědci, veřejní činitelé, kteří měli odvahu pojmenovat nekompetentnost Babišovy vlády a mnozí další, kteří loni udělali něco výjimečného. Redakce jim chtěla poděkovat s plnou parádou. Vždyť jak trefně prohlásil jeden z moderátorů večera, „nikdo z nás v tuto chvíli nemůže vyloučit, že i díky Hvězdám Reflexu byl pro nás ostatní loňský rok o něco stravitelnější.“