Video placeholde

Bizár, nebo nostalgický klenot? Schwarzenegger a Jackie Chan natočili společný film. Trailer budí rozpaky

Jde o dvě obrovské ikony akčních filmů 80. a 90. let. Kdo vyrostl na filmech s Arnoldem Schwarzeneggerem a Jackie Chanem, ten měl krásné dětství. Zatímco jeden rozstřílel všechno, co před ním neuteklo (a i to, co uteklo), ten druhý bavil skvělými bojovými scénami i nepovedenými záběry ze závěrečných titulků. V 21. století už to s nimi tak slavné není. I proto se možná rozhodli spojit síly a natočili snímek The Iron Mask. První ukázka ale budí rozpaky.

Posledním dobrým zářezem ve filmografii Arnolda Schwarzeneggera byli Postradatelní a Plán útěku. Oboje ve spolupráci se Sylvestrem Stallonem. Jenže to už je 7 let. V případě Jackieho Chana bychom museli sáhnout ještě hlouběji do minulosti. A pokus o plnohodnotný restart kariéry (jak se to daří třeba Stallonemu) zřejmě nevyjde ani ve snímku The Iron Mask. To poznáte už z traileru výše, použitých speciálních efektů a celkového počtu opravdu podivných momentů.

Za snímkem The Iron Mask stojí kazašský režisér Oleg Stěpčenko a s filmem je to trochu složitější. Na internetu se totiž objevuje hned pod třemi názvy. Klíč k pochopení situace vede do roku 2014, kdy tento režisér natočil snímek Vij, na kterém se podílelo Rusko, Ukrajina, Velká Británie, Německo a Česko. Po pěti letech dostal snímek pokračování a mezi koproducenty přibyla Čína. To znamenalo větší rozpočet a především angažování akční dvojice. Původní postavy z jedničky tak šly do pozadí a z filmu, který se jmenoval Vij 2 se stalo Tajemství dračí pečeti. Nyní se film nově jmenuje The Iron Mask.

Zatímco v kinech v Rusku a Číně se film promítal už minulé léto, na Západ míří až nyní. Líbí se vám trailer? Půjdete na snímek do kina? Dejte nám vědět do komentářů.