Video placeholde
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Sziget 2019.
Sziget 2019.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
180
Fotogalerie

Sziget 2020: Týdenní festivalovou jízdu v Budapešti letos ozdobí i Calvin Harris, Dua Lipa nebo The Strokes

Již rozsáhlá první vlna jmen pro letošní program Szigetu potvrzuje, jak pestrý a barevný line-up na této akci mohou návštěvníci zažít. Sedmidenní festival na ostrově uprostřed Budapešti nabízí pro začátek jména jako Calvin Harris, Dua Lipa, Kings Of Leon, Major Lazer a The Strokes. Sziget je jedním z největších festivalů na světě, konat se bude celých sedm dní nonstop od 5. do 11. srpna 2020 na ostrově Obuda v maďarském hlavním městě Budapešti. Celý seznam má více než 80 jmen a jsou mezi nimi také A$AP Rocky, Anna Calvi, Denzel Curry, Diplo, FKA twigs, Foals, Kaytranada, Khalid, Lewis Capaldi, Mabel, Slowthai, Stormzy a další.

Vstupenky na festival jsou k dispozici za ceny od 199 eur, ale jen do 3. března. Pak se cena bude měnit!

Sziget byl vždy návštěvníky festivalů obdivovaný a vyhledávaný pro svoji širokou škálu hudebních stylů. Rozpětí od světových poprockových hvězd po trap, od písničkářů po elektroniku, od funky po psychedelický pop. Festival vždy nabízí ta nejlepší jména z každého žánru. Nekončící sedmidenní párty do slova a do písmene. Areál se nachází v ostrovním parku plném zeleně a nabízí i dostatek míst pro odpočinek. Nechybí tu ani možnost zchladit se v horkém létě na říční pláži.

Na Sziget se vrací uznávaný hitmaker Calvin Harris, který nastartoval svoji kariéru spoluprací s největšími světovými hvězdami. BRIT Award a Grammy ověnčený skotský DJ, producent a autor je známý unikátní atmosférou svých živých show. Je autorem mnoha tanečních hitů jako ‚We Found Love‘ (Rihanna), ‚One Kiss‘ (Dua Lipa) a ‚Promises‘ (Sam Smith).

Sziget otevře svoji náruč a přivítá zpět zpěvačku Dua Lipa, v Londýně působící rodačku z Kosova. Dua Lipa je jedno z nejvyhledávanějších jmen současných streamovacích služeb a je nazývaná Madonou generace „Z“. Hity jako One Kiss, New Rules nebo Electricity se hrají po celém světě. Ve svých čtyřiadvaceti letech se stala už dvakrát jedničkou britské UK Chart a nic nenasvědčuje tomu, že by ve zdolávání hitparád polevila.

Další návrat na Sziget, tentokrát po pěti letech, plánují Kings of Leon. Kapela z Nashvillu, která působí na scéně od počátku milénia a za svoji mimořádnou popularitu vděčí vydáním několika skvělých alb, se stala nepopiratelně jednou z nejpopulárnějších sestav na světě. Na svém kontě mají dnes už kultovní hity jako ‚Use Somebody‘, ‚Sex On Fire‘ a ‚The Bucket‘.

Ozdobou budou dvě vystoupení trojnásobného držitele GRAMMY – Diplo. První sólové, druhé v rámci projektu Major Lazer, který rozzáří hlavní pódium svým elektronickým tanečním setem. Hudební partneři, pohybující se napříč žánry, ovlivnili svými beaty elektroniku poslední dekády a s ní i umělce, jako jsou Justin Bieber a Ellie Goulding. Jejich energická živá vystoupení bývají doprovázena velkou taneční show.

Newyorkské indie legendy The Strokes, které mají na svém kontě už bezpočet velkých hitů, představí návštěvníkům festivalu letošní zbrusu nové album. I díky této kapele jsme zažili znovuoživení garážového zvuku šedesátých let na počátku nového milénia. Je jasné, že tahle kapela si s hlavním pódiem a obrovským davem fanoušků pod ním bude moc dobře rozumět.

Kromě množství hudebních vystoupení znamená Sziget také divadlo, kabaret, instalace a mnoho dalších forem živého umění. Umístěním na ostrově Obuda v samotném srdci Budapešti se Sziget stává skutečným městem ve městě, které každoročně přiláká více než půl milionu návštěvníků z více než stovky zemí. Sziget vyzývá k objevování i ztrácení. Hlavně ale nalézání sebe sama. Na Ostrově svobody.

--

Seznam dosud potvrzených účinkujících:

Calvin Harris

Dua Lipa

Kings Of Leon

Major Lazer

The Strokes

A$AP Rocky

Khalid

Stormzy

Lewis Capaldi

Foals

Mark Ronson

Foster The People

Diplo

FKA twigs

Caribou

Kaytranada

Jon Hopkins live

blackbear

Sigrid

Of Monsters And Men

Keane

Glass Animals

Daughter

Clutch

Denzel Curry

Mabel

Loyle Carner

slowthai

Little Dragon

Miles Kane

Tom Walker

Rilès

Floating Points live

Alison Wonderland

Little Simz

Sevdaliza

Jamie Jones b2b Joseph Capriati

Dixon

Bob Moses club set

Camelphat

Claptone

Solardo

Kölsch

Joris Voorn

R3HAB

TroyBoi

Kensington

Seasick Steve

Bikini Kill

Fever 333

Chris Liebing

Sam Feldt live

NGHTMRE

What So Not live

Bakermat

Anna Calvi

Alice Merton

Lola Marsh

Jeremy Loops

Ezra Collective

Parquet Courts

Jade Bird

METZ

Amyl and the Sniffers

Viagra Boys

Altin Gün

Kokoroko

Sasha

Matador

Tourist

I Hate Models

Gerd Janson

Stanton Warriors

Black Honey

Giant Rooks

Briston Maroney

Volac

Droeloe

ATLiens

Na fotografie z loňského Szigetu se podívejte ve fotogalerii: