Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI

Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI Zdroj: auto.cz/David Rajdl

Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI
Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI
Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI
Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI
Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI
13
Fotogalerie

Nová auta pro policii a hasiče dodá automobilka Hyundai

Ministerstvo vnitra pokračuje v obnově svého vozového parku. Už na začátku ledna byl zveřejněn kontrakt ve výši bezmála 406 milionů korun (bez DPH), který byl podepsán s automobilkou Škoda. Nyní je tu další podepsaná smlouva, tentokrát s konkurenční značkou Hyundai. Ta ministerstvu dodá automobily v rámci zakázky za 369,4 milionu korun bez DPH. Vyplývá to ze zveřejněného kontraktu v registru smluv. Kromě policie využijí nové vozy také třeba hasiči.

Automobily primárně poputují na krajská ředitelství Policie České republiky. Část ale zamíří na krajská ředitelství Hasičských záchranných sborů, ministerstvo je ale také využije pro potřeby pražské policejní akademie, národního archivu a další instituce, jako je bytová správa ministerstva vnitra nebo třeba muzeum Policie České republiky.

Opět tedy půjde o takzvané civilní vozy, bez policejního polepu, které používají například kriminalisté. Doplnit je však bude možné nápisy policie nebo výstražným zařízením.

Rámcová smlouva konkrétně zmiňuje pořízení modelů i30 (hatchback i kombi) a Tucson, což jsou vozy vyráběné automobilkou Hyundai v české továrně v Nošovicích. Už však nevíme, o kolik automobilů půjde. S ohledem na jejich ceníkovou cenu by však mělo jít o zhruba tisícovku aut. Přesnou cenu za kus ministerstvo nezveřejňuje, i kvůli dalším chystaným zakázkám podobného typu.

Více se dočtete v článku na Auto.cz >>>