Japonský miliardář Jusaku Maezawa

Japonský miliardář Jusaku Maezawa Zdroj: ČTK/AP/Koji Sasahara

Japonský miliardář Jusaku Maezawa s Elonem Muskem
Japonský miliardář Jusaku Maezawa
Japonský miliardář Jusaku Maezawa
3
Fotogalerie

Vesmírné zlatokopky ostrouhaly. Miliardář Jusaku Maezawa už milenku pro cestu na Měsíc nehledá

Téměř třicet tisíc zklamaných slepiček nadrženě kvokajících před zlatou klecí po sobě zanechal excentrický japonský podnikatel, jehož majetek časopis Forbes odhadl na zhruba dvě miliardy dolarů.  Ačkoliv v polovině ledna avizoval, že hledá svobodnou ženu starší dvaceti let, která s ním v roce 2023 podnikne cestu na Měsíc, od své výzvy k zármutku všech svých ctitelek náhle upustil.

Maezewa, který je vyhlášeným milovníkem umění, se předloni přihlásil jako první vesmírný turista, jenž by se měl vydat na oběžnou dráhu Měsíce. Tehdy sliboval, že s sebou vezme několik umělců. Svou výzvu nedávno specifikoval také na ženský doprovod, ale nakonec to vypadá, že do vesmíru poletí někdo úplně jiný.

„Navzdory mému upřímnému a čestnému odhodlání měla jistá část mého já o mé možné účasti neustále smíšené pocity,“ napsal Maezawa na Twitteru.

Že by movitý vtipálek dostal strach? Že by z jeho plánů vydat na oběžnou dráhu měsíce nezbylo nic? Možná je to jen dobrý způsob jak na sebe strhnout ještě více pozornosti, které v jeho měřítcích vnímání světa nemůže být nikdy dost.

Ostatně nedávné prohlášení, že rozdá celkem jednu miliardu jenů (asi 208 milionů Kč) tisícovce náhodně vybraných lidí, kteří ho sledují na Twitteru, je samo o sobě dost kvalitním PR pro všechny jeho další vrtochy.