Video placeholde
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
24
Fotogalerie

Jednou ranou na Sziget: Máte kapelu? Zahrajte si na obřím festivalu v Budapešti

Příležitost zahrát si na statisícovém festivalu v zahraničí, na prestižním Szigetu, se nabízí všem hudebníkům z České republiky. Do konce února musí poslat přihlášku a v případě postupu do závěrečného kola přesvědčit fanoušky Szigetu 29. dubna na finálovém koncertě v Café V lese. Vítěze soutěže čeká hraní na jednom z nejlepších světových festivalů, který se koná od 5. srpna do 11. srpna.

Pokud máte natočený videoklip, je přihlášení zcela jednoduché. Nejdříve zašlete pouze link na jednu skladbu, a to nejpozději do konce února. A počkáte na výrok poroty.

Soutěže se mohou účastnit interpreti/tky s trvalým pobytem v ČR, nebo kapely s více členy splňující tuto podmínku ze 75%. Tři finalisty vybere odborná porota, celkového vítěze soutěže Jednou ranou na Sziget volí pak samotní návštěvníci Szigetu přímo na koncertu 29. dubna v Café V lese. Na tento koncert totiž budou mít volný vstup všichni fanoušci festivalu Sziget, kteří se prokáží zakoupenou permanentkou na letošní ročník. Vítězem loňského ročníku byla kapela I Love You Honey Bunny.

Soutěž vyhlašuje PR Stage, zástupce festivalu Sziget pro Českou republiku a Slovensko.

Jak se přihlásit?

Pošlete email na soutez@szigetfestival.cz (do 29. 2. 2020), který bude obsahovat:

- název kapely

- link na jeden videoklip

- odkaz na webovou prezentaci

- kontakt na zodpovědného zástupce kapely

“Neomezujeme soutěž na konkrétní žánr. Na Szigetu zní hudba ze všech koutů světa. Vítáme každou přihlášku, ale kvalita a šance mezinárodního uplatnění jsou nejdůležitější kritéria při hodnocení přihlášek,” sděluje zástupce festivalu Sziget Přemysl Štěpánek. První ročník v  2015  vyhráli např. Ghost of You. Porotu tvoří zástupci festivalu Sziget, časopisu Reflex, magazínů Musicserver, Frontman a Kulturně.com

Kompletní podmínky soutěže si přečtěte zde >>>

Co je Sziget festival

Dvacátý osmý ročník festivalu Sziget se jako každý rok uskuteční na zeleném ostrově Óbudai v centru Budapešti od 5. 8. do 11. 8. 2020. Na jeden týden v srpnu se promění ostrov v srdci maďarské metropole na legendární Ostrov svobody a přivítá Szigeťany z více než 100 zemí světa. Během festivalu se odehraje více než 200 koncertů a stovky dalších vystoupení divadel a umělců z celého světa, a to na více než 50 místech celého areálu. Obrovský ostrov s denní kapacitou areálu přes 85000 nabízí nadstandardní komfort všem Szigeťanům a v posledních letech je řada jednotlivých dní festivalu vyprodána. V roce 2019 program naplněn světovými hvězdami. Festival odstartoval beznadějně vyprodaným vystoupením Eda Sheerana, na kterého se do areálu přišlo podívat 95 tisíc lidí. Závěrečný den patřil legendárním  Foo Fighters. V průběhu celého týdne zde koncertovali Macklemore, Post Malone, Florence and The Machine, Twenty One Pilots a stovky dalších.

Více najdete na webových stránkách festivalu >>>