Video placeholde

No jo, dvě dávky! Nespokojený stařík prostřelil správci domu obě nohy, rozzlobilo ho, že mu někdo vytopil byt

Video zachytila bezpečnostní kamera v Las Vegas. 93letý muž v černém kabátu a klobouku vstoupí do budovy bytového komplexu a u recepce konfrontuje dva zaměstnance. Poté, co na jeho slova není brán dostatečný zřetel, stařík s ledovým klidem vytahuje pistoli. Ženu nakonec nechá odejít, ale muži přikáže se posadit a poté ho střelí do nohy. Zraněný muž bolestí padá ze židle a drží se za střelnou ránu, zatímco stařík s pistolí obejde zraněného a vzápětí mu ležérně prostřelí i druhou nohu. Policista dorazí na místo dění pár sekund po střelbě a starce s pistolí rychle zpacifikuje.

K incidentu došlo 2. 1. 2020 v ranních hodinách. 93letý Robert Thomas přišel do budovy bytového komplexu rozčílený, údajně kvůli tomu, že do jeho bytu prosákla voda a napáchala škody, z čehož Thomas vinil správní personál budovy. Hned u recepce narazil pan Thomas na dva zaměstnance komplexu, z nichž jeden byl manažer údržby, který brzy na vlastní kůži pocítil staříkovu nespokojenost. Video je bohužel bez zvuku, ale z obrazu je zřejmé, že situace a prvotní konfrontace se nevyvíjely ke spokojenosti rozčíleného nájemníka, a ten se tedy rozhodl přidat situaci na vážnosti. Žena, kterou Robert Thomas nechal odejít, rychle zavolala policii a strážník Ronald Hornyak byl naštěstí poblíž. V závěrečné části videa vidíme záznam ze služební kamery z vesty policisty, ten se na místo incidentu dostal velice rychle, staříka vyzval k odhození zbraně a vzápětí po něm vystřelil. Robert rychle pochopil vážnost situace, zbraň odložil a policista ho hned poté strhl k zemi a provedl zatčení.

Postřelený manažer údržby i sám střelec, kterému policistova kulka prolétla pouze oděvem, byli oba převezeni do nemocnice, kde byla jejich zranění ošetřena. Postřelený byl po ošetření propuštěn z nemocnice následující den a momentálně se doma zotavuje. Pana Roberta Thomaso ovšem čekalo horší rozuzlení. Byl obviněn z pokusu o vraždu, únosu se smrtící zbraní, nošení skryté zbraně bez povolení, přepadení se zbraní a střelby ze zbraně v nepovolené oblasti. Robert se navíc nechal slyšet, že by čin klidně provedl znovu a také že „manažera nechtěl zabít, jen ho trochu pocuchat“. Staříkův právník poté u soudu uvedl, že k celému incidentu nejspíše došlo z důvodu duševního onemocnění pachatele.