Trpící David Rath, ohňostroj Prahy 2 pro Karla Gotta a budoucí prezident ČR Tomáš Řepka opouštějící vězení.

Trpící David Rath, ohňostroj Prahy 2 pro Karla Gotta a budoucí prezident ČR Tomáš Řepka opouštějící vězení. Zdroj: koláž Blesk Zprávy / Blesk / Blesk

Jak začal rok 2020: Parazitování na smrti Gotta nekončí, Ratha tlačí hrášek, Řepka na Hrad

Festival zbytečných řečí našich státníků odstartoval jedenatřicátý rok svobodné a prosperující existence naší země. Důležitější než komentáře k tomu, co měli na srdci a hlavně na jazyku naši „velikáni“, jsou otázky, které první dny roku 2020 nastolily. Kde jsou opravdu cíle, k nimž chceme v novém roce mířit bez ohledu na fráze, které jsme vyslechli. Některé odpovědi i obrázek nás samotných poskytly už první hodiny a dny roku 2020.         

Městská část Praha 2 – přes rozhodnutí magistrátu nepořádat novoroční ohňostroj – uspořádala svůj trucohňostroj. To by samo o sobě nebylo ještě tak výjimečné. Co však stojí za zmínku, je skutečnost, že pyrotechnickou show věnovala z neznámých důvodů – Karlu Gottovi! Mein Gott! Organizátoři tak prodloužili hysterickou sérii parazitování na smrti výjimečného pop idolu. Déle zužitkovávat pro vlastní byznys smrt jedné osobnosti dokázal už jen údajně nejskromnější upír na světě Gusta Fučíková, jež podle staré anekdoty sála z jedné mrtvoly – manžela a komunistického novináře Julia Fučíka – čtyřicet dva let. To jsme opravdu nečekali!

Tradiční novoroční obědy prezidenta Miloše Zemana a premiéra dostaly letos nový kabát. Zatímco v dobách eroticky přelétavých premiérů byl občas problém sehnat manželky, letos se formát schůzky nejvyšších představitelů rozšířil z druhých manželek i na děti z druhého manželství. Důvod rozšíření zůstává tajemstvím, stejně jako smysl těchto setkání. Chraň Bůh hradní pokladnu v případě premiéra z řad členů plodné KDU-ČSL, u nichž se průměrný počet dětí pohybuje kolem šesti.

V britském Národním archivu byly objeveny tajné dokumenty s mimořádnými plány krizového řešení z let 1991 až 1999 pro případ, pokud by se tehdejší ruský prezident Boris Jelcin upil k smrti během výkonu své funkce. Podle bezpečnostních analytiků z řad BIS jde o významně pozitivní informaci z hlediska bezpečnosti Česka, protože s ohledem na spojenecké závazky nám v případě akutní potřeby budou tyto plány poskytnuty k využití. A to se vyplatí!

Krajský soud v Plzni v neveřejném řízení rozhodl o propuštění fotbalisty Tomáše Řepky z vězení. Uložil mu zkušební dobu na tři roky a dohled probačního úředníka. Soud mu také uložil povinnost, aby v rámci svých možností uhradil ve zkušební době způsobenou škodu ve výši 430 tisíc korun. Takže nemusí platit nic! Cíl tohoto kroku učiněný nedlouho před prezidentskými volbami ve smyslu tradice českých prezidentů zcela jasný: Řepka na Hrad!  

Utrpení bez matrace a džínů

David Rath, který je po osmi letech očůrávání české justice konečně tam, kde měl být už dávno, tedy v kriminále, začal okamžitě pracovat na rozkladu systému vězeňství. Zloděj, lhář a podvodník vzápětí po nástupu do vězení podal stížnost na porušení svých práv. Byla mu totiž odebrána speciální zdravotní matrace, bez níž vzhledem k údajným potížím se zády nemůže v cele klidně spát. Fakt, že jeden z největších hochštaplerů má charakterovou páteř křivou jak tureckou šavli, dostatečně prokázala uzavřená soudní řízení. Rathova stížnost je navíc pochopitelná i proto, že v civilu byl zvyklý matrace pravidelně střídat v rámci střídavé péče o jeho tělo ve dvou paralelně užívaných domácnostech. Ministryně spravedlnosti vyjádřila pohoršení i nad tím, že bylo doktoru Rathovi zakázáno nosit džíny, které mu sluší, na rozdíl mundúru, který nosí ostatní muklové.

Jinak je ale v žaláři novodobý český hrabě Monte Christo v kolektivu velmi oblíben, zajímá se o společenské dění a úspěšně se zapojuje do zájmové i sportovní činnosti v kroužcích. Vede hodnocení výsledků sběru starého papíru a zvláště je oceňována jeho činnost a výuka vězňů v kroužku ekvilibristiky a magie změn skupenství a hmot. Zpětnému zrcátku byly potvrzeny informace o tom, že doktoru Rathovi bude proto vrácena většina zabaveného majetku z podvodů a loupeží, které spáchal. A na to se napijem!

Okamurova parta otřásla cenami ropy

Více než samo zabití náčelníka speciálních jednotek Quds íránských revolučních gard Kásima Sulejmáního rozvířily hladinu světového veřejného mínění reakce českých politiků. Není divu, komentáře tak významných světových činitelů nemohly zůstat bez povšimnutí. S napětím hleděl svět na tiskovou konferenci SPD, výjimečné a významné politické síly už jen tím, že se její kongresy s ohledem na počet členů konají ve výtahu. Mimo Führerů Okamury a Fialy, jejichž odsouzení amerického útoku citovaly i Kravské rozhledy, přinesl jiný významný deník, Slepičí proudy také varování zahraničně-politické expertky SPD Karly Maříkové prezidentu USA Donaldu Trumpovi.

„Spojené státy zadělaly právě na nový konflikt, který může mít nedozírné následky jak pro celý Střední východ, tak ale i pro Evropu a Spojené státy. Toto rozhodně nepřinese nic dobrého!“ zvedla svůj ukazováček Maříková a její slova vzápětí otřásla cenami ropy a akciemi ropných společností na celém světě.

Není také překvapením, že zákrok USA odsoudila i gerontologická sekta KSČM. Nejkomičtější příhodou byl ale nejrychlejší komentář z České republiky, který ihned po zveřejnění zprávy o útoku vydal ministr kultury Lubomír Zaorálek. Očekává se ještě vyjádření Škrholy a brouka Pytlíka.

Invazivní komoušský druh

Komunista Pavel Kováčik prosazuje z titulu své funkce místopředsedy zemědělského výboru Poslanecké sněmovny novelu zákona, která má zabránit dalšímu šíření invazních druhů na území ČR. Na otázku Zpětného zrcátka řekl: „Mnohé z daleka k nám zavlečené druhy… se u nás zabydlely a rozšířily natolik, že likvidují ty původní... Proto se jim musíme začít intenzivně bránit… Za invazní druhy se považují zavlečené nepůvodní organismy, které se rychle šíří, agresivně vytlačují původní druhy a způsobují rozsáhlé ekologické škody. Na území ČR se eviduje přes dva tisíce nepůvodních druhů, podíl invazních se pohybuje do 15 procent. Jsou to například některé druhy severoamerických raků, kteří šíří račí mor, mývalové severní, psíci mývalovití nebo nutrie říční. Z rostlin jsou za invazní považovány bolševník velkolepý, netýkavka žláznatá, javor jasanolistý, alpský šťovík, ale třeba i ježatá okurka, trnovník, zlatobýl či vlčí bob.“

Novela způsobí zemětřesení na politické scéně, protože s ohledem na nastavené parametry škodlivých a nebezpečných druhů bude mezi prvními definitivně zakázána KSČM. Kam se pak poděje soudruh Kováčik?

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík