Po mnoha novoročních projevech tan Babišův už nikoho nezajímal

Po mnoha novoročních projevech tan Babišův už nikoho nezajímal Zdroj: Reprofoto ČT

V České republice proběhlo nejvíce novoročních projevů v historii. Jeden pronesl i ředitel silnic a dálnic

Letošní začátek roku 2020 se nesl ve znamení novoročních projevů. Absence novoročního projevu prezidenta, který místo projevu raději zvolil vánoční poselství, aby se mohl na silvestra řádně vykropit, poskytla příležitost jiným ústavním i neústavním činitelům shrnout předešlý rok a cítit se u toho důležitě.

Jako první se rozhodl urvat si kousek toho svého novoročního štěstí předseda senátu Jaroslav Kubera. Ve svém projevu, který se díky několika přestávkám na kouření protáhl na tři a půl hodiny, vyzdvihnul své zásluhy v boji proti boji za globální oteplování, připomněl, že on vykouří tři kartony cigaret denně, takže to má za pár a nějaká pozvolná změna klimatu se ho tím pádem netýká, a varoval před sociálními sítěmi.

Dalším řečníkem, který si nemohl nechat ujít příležitost mít svůj vlastní novoroční projev, byl šéf Poslanecké sněmovny Radek Vondráček.

Ten se také svezl na vlně klimatických změn, aby záhy však odbočil a vyčinil některým občanům, že se scházejí na koncertech, když je hezky, a protestují proti Babišovi. Vondráček připomněl, že Babiš do politiky nechtěl a že on nekecá a maká a všechno proti němu je kampaň, načež se rozbrečel a deset minut plakal, až se zalykal.

Nakonec popřál všem hezký nový rok. Byl to důstojný projev.

Zatímco se na večer chystal projev Andreje Babiše, vyrojilo se během dne několik dalších projevů. Spousta odpovědných osob nabyla dojmu, že jsou to právě oni, kdo má morální mandát shrnout předešlý rok.

Ředitel silnic a dálnic v emotivním projevu shrnul předešlý rok jako rok velkých výzev, který sice přinesl méně nových silnic, zato více plánů do budoucna.

Ředitel zoologické zahrady ve Dvoře Králové zase ve svém projevu občany ubezpečil, že jeho zoo je lepší než ta pražská a že v novém roce plánuje pořídit víc umpal i kozorohů. Připomněl, že nás v předešlém roce opustilo několik tarbíků a že jejich oběť nebude zapomenuta.

O velký rozruch se postaral ředitel České pošty, který ve svém novoročním projevu oznámil, že krade dopisy a že si nemůže pomoct, protože je nemocný a má na to papír od doktora. Připustil, že i cizí balíky ho lákají a spousta jich končí u něho doma.

Ředitel Českého statistického úřadu ve svém novoročním projevu připomněl, že v roce 2020 bylo zaznamenáno zatím třináctkrát více novoročních projevů než v roce 2019.

Ředitel české pobočky Guinessovy knihy rekordů ve svém novoročním projevu prohlásil, že počet novoročních projevů v České republice bude zapsán do nového vydání Guinessovy knihy rekordů.

Ještě do večera proneslo svůj novoroční projev na dvě stovky ředitelů po celém území České republiky.

Večer pak vystoupil sám Andrej Babiš a i on konečně dostal možnost pro svůj novoroční projev. Po těch několika stovkách novoročních projevů už Babišovi nikdo nevěnoval pozornost, ale jistě hovořil o tom, že bude líp, že to je kampaň a že za Českou republiku bojuje v Bruselu jako lev a žádné dotace se vracet nebudou.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například jsou ničivé požáry v Austrálii.