Video placeholde

Děsivé video: Muž začal střílet v texaském kostele, masakru zabránil ozbrojený farník, který ho zastřelil

Dva mrtvé, včetně útočníka, si včera vyžádala střelba v kostele texaského města Fort Worth. Další osoba je s vážným zraněním hospitalizována. Utočník začal střílet během mše, která se živě přenášela na internet a celý incident tak zaznamenala kamera. Podívejte se.

Útočník, který začal v kostele na předměstí Fort Worth střílet, jednoho člověka zabil a druhého vážně zranil. Sám pak při převozu do nemocnice podlehl zraněním, které utrpěl, když ho svými zbraněmi pohotově zasáhli přítomní farníci.

Incident se odehrál při ranní bohoslužbě místního času (odpoledne SEČ). Mluvčí místní záchranné služby MedStar Macara Trustyová upřesnila, že třetího zraněného člověka záchranáři úspěšně resuscitovali. Další dva lidé podle ní mají jen menší poranění, která utrpěli, když se v kostele snažili rychle schovat.

Incident zaznamenala kamera, která bohoslužbu vysílala na videoportálu YouTube. Na záběrech, které se objevily i na twitteru, je vidět, jak muž oblečený do dlouhého kabátu vytahuje zbraň, z níž dvakrát vystřelil, než ho výstřelem srazil na zem jeden z přítomných lidí. Většina ostatních věřících se rychle schovala mezi lavice.