Video placeholde
Přestože se zlaté bikiny objevily jen ve dvou scénách, staly se jedním ze symbolů celých Hvězdných válek. Carrie Fisher si je proto oblékla po natáčení ještě jednou, při dávno zapomenutém focení pro časopis Rolling Stone.
1970 - Při natáčení spolu chodili.
Ve své nejslavnější roli.
Carrie Fisher se proslavila rolí princezny Leiy.
Přestože se zlaté bikiny objevily jen ve dvou scénách, staly se jedním ze symbolů celých Hvězdných válek. Carrie Fisher si je proto oblékla po natáčení ještě jednou, při dávno zapomenutém focení pro časopis Rolling Stone.
22
Fotogalerie

Tři roky bez princezny. Připomeňte si hvězdu Star Wars Carrie Fisherovou v dojemném videu

Ve věku šedesáti let zemřela 27. prosince 2016 americká herečka Carrie Fisherová, která se proslavila rolí princezny Leiy v kultovní filmové sci-fi sérii Hvězdné války. Osudnou se jí stal infarkt, který utrpěla během letu z Londýna do Los Angeles. Připomeňte si ji v dojemném videu v úvodu článku.

Carrie Fisherová se narodila 21. října 1956 jako dcera herečky Debbie Reynoldsové a zpěváka Eddieho Fishera. Rodiče se rozvedli dva roky po jejím narození a otec se pak oženil s herečkou Elisabeth Taylorovou. V roce 1983 se Fisherová vdala za zpěváka Paula Simona, za rok se s ním ale rozvedla. Její dcera - rovněž herečka Billie Lourdová - se narodila ze vztahu s uměleckým agentem Bryanem Lourdem.

Před kamerou Fisherová debutovala v roce 1975 v komedii Šampón. Poté studovala rok a půl herectví v Londýně. V Hvězdných válkách se poprvé představila v roce 1977 jako neohrožená princezna Leia, která je dcerou Padmé Amidaly a Anakina Skywalkera. Do ságy se vrátila v roce 2015 v novém díle Star Wars: Síla se probouzí. Zahrála si také v romantické komedii Když Harry potkal Sally (1989) nebo v komedii Ženy (2008). Posmrtně se objevila i v osmé a deváté epizodě Star Wars.

V roce 2016 vydala své memoáry, v nichž mimo jiné odhalila, že během natáčení Hvězdných válek udržovala milostný poměr s hercem Harrisonem Fordem, který ve filmu ztvárnil Hana Sola. Fisherové tehdy bylo 19 let a ženatému Fordovi 33.

Odpočívá v pokoji v antidepresivní pilulce 

Pohřbena byla 7. ledna 2017 v urně ve tvaru zvětšené pilulky  antidepresiva Prozac. Jak připomněl web časopisu Rolling Stone, Fisherová ve svém životě zápasila s depresemi a bipolární poruchou a otevřeně o svých potížích hovořila. Pochována byla v Hollywoodu společně se svou matkou, herečkou a zpěvačkou Debbie Reynoldsovou, která zemřela 28. prosince 2016, tedy jen den po dceři.

Urnu ve tvaru pilulky ukládal do země bratr Fisherové Todd, který řekl webu Entertainment Tonight, že si jeho sestra podobnou obří pilulku před několika lety pořídila a měla ji moc ráda. "Nemohli jsme najít nic, co by ji více vystihovalo," řekl. Část jejího popela byla umístěn i do rakve s matkou.