Dubai Design District alias D3

Dubai Design District alias D3 Zdroj: Dubaidesigndistrict.com

2 skrytá místa, kam zajít v Dubaji za uměním

Dubaj si v posledních letech upevnila pozici umělecké metropole celého regionu. Tamní umělecká scéna je plná života a neustále se vyvíjí, ať už jde o velkolepé každoročně pořádané akce jako přehlídka Art Dubai, nebo o dechberoucí pouliční umění a umělecké kavárny.

Dubai Design District - détrojka

Dubai Design District neboli d3 je přehlídkou kreativity. V této části města zaměřené na módu a design se nacházejí ateliéry, galerie, restaurace, kavárny a nákupní třída. Areál d3 byl navržen jako prostor, který zapojuje, inspiruje a dává příležitost začínajícím umělcům a mladé generaci představuje význam a potenciál všech forem designu.

Návštěvníci se také po celý rok mohou těšit na kulturní akce spojené s ochutnávkami lokální gastronomie servírované s mnoha uměleckými prvky.

Třída Al Serkal – kde bývaly sklady

Třída Alserkal se nachází v průmyslové oblasti Dubaje, kde přeměnou 39 skladišť vzniklo jedno z hlavních center umění celého města. Kromě těchto skladů, které nyní poskytují útočiště řadě galerií, zde lze narazit na různé veřejné prostory, které propojují umělce různorodých disciplín, a podporují tak ve městě živoucí atmosféru kreativity, individualismu a spolupráce.

Po celý rok se v tomto areálu pořádají nejrůznější výstavy, přednášky, panelové diskuze, promítání a komunitní festivaly oslavující umění, jídlo a tvořivost. Najdete tu ti Salsali Private Museum – první soukromé muzeum v Dubaji – a mnoho restaurací a kaváren.