Pavel Novotný - ilustrační snímek

Pavel Novotný - ilustrační snímek Zdroj: Facebook P. Novotného

Pavel Novotný vyvíjí nukleární zbraň, tvrdí Putin a hodlá vyslat na Řeporyje tanky

Pavel Novotný, bývalý bulvární novinář a starosta městské části Praha-Řeporyje, kterému starostování zařídil jeho slavný otec, se dostal do hledáčku ruského prezidenta Vladimira Putina. Pavel Novotný hodlá nechat postavit v Řeporyjích pomník vlasovcům, což neuniklo Rusku, které se proti pomníku ohradilo a navrhlo, aby pomník vybudován nebyl. Následně byl Pavel Novotný přizván do přímého přenosu v ruské televizi, kde byl neurvalý, sprostý a hrubý. Takový přístup si samozřejmě ruská strana nenechala líbit.

„Chování pana Novotného je skandální, ale my jsme přesvědčeni, že se jedná pouze o maskování něčeho mnohem závažnějšího. Máme v Řeporyjích své lidi, kteří pana Novotného i tamní dění sledují a jejich informace jsou více než znepokojivé. Máme důkazy o tom, že pan Novotný v Řeporyjích vyvíjí jaderné zbraně,“ oznámil na tiskové konferenci Igor Stoněvov, náměstek ministerstva pro vnitřní bezpečnost.

„Není pochyb, že se pan Novotný stal hrozbou nejen pro region, ale výhledově by mohl ohrozit bezpečnost celého Ruska, nota bene celého světa. Vyvíjení jaderných zbraní není nic, co bychom mohli brát na lehkou váhu,“ dodal Stoněvov.

Podle některých ruských zdrojů dokonce dochází v Řeporyjích k náboru bojovníků islámského státu, což ale doposud z ruské strany nikdo nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

„Muslimský fundamentalismus v Řeporyjích samozřejmě monitorujeme. Některé indicie naznačují, že se bojovníci islámského státu houfují v místním kulturáku, kde pod taktovkou pana Novotného spřádají plány, jak svrhnout křesťanství, ale k uspokojivému závěru vyšetřování zatím nedošlo. Nyní se zaměřujeme hlavně na vývoj nukleární zbraně. To je to, co nám dělá starosti,“ ukončil Stoněvov tiskovou konferenci.

Hrozba Řeporyjí a Pavla Novotného je natolik vážná, že ruský prezident Vladimir Putin zvažuje vojenskou intervenci.

„Nemůžeme nechat kdejakého Novotného, aby si vyráběl doma na koleni atomovou bombu. Když nezakročí USA, musíme to být my, kdo zajistí bezpečnost ve světě. Máme nevyvratitelné důkazy, že v Řeporyjích dochází k vývoji jaderných zbraní. V jaké fázi je vývoj, zatím nevíme, ale už jenom samotné dílčí kroky směřující k výrobě jaderné bomby nás velmi znepokojují. Podle našich satelitních snímků došlo dokonce v Řeporyjích ke zkoušce raket země-země, které jsou schopny nést jadernou hlavici. Pokoušeli jsme se diplomaticky vést s panem Novotným dialog, ale on nám akorát nadával do komunistů a mě nazval koštětem,“ stěžoval si ruský prezident Vladimir Putin.

„Ani uvalené sankce nepomohly. Je to z části proto, protože Řeporyje z Ruska nic nedováží a ani sem k nám nic neprodávají. Ekonomická destabilizace Řeporyjí proto nepřipadá v úvahu už jen z toho důvodu, že my sami nejsme moc ekonomicky stabilní,“ přiznal Putin.

„Tento týden se pokusíme navázat ještě jeden poslední dialog s panem Novotným, a pokud mě znovu nazve ožralým mužíkem, budu muset konat. Chystáme vojenskou intervenci Řeporyjí a příští týden oficiálně vyhlásím Řeporyjím válku,“ bouchnul Vladimir Putin do stolu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je srážka autobusů na pražském Chodově.