Okolí skalních jezírek Hatta nabízí jedinečné trasy pro pěší turistiku

Okolí skalních jezírek Hatta nabízí jedinečné trasy pro pěší turistiku Zdroj: Archív

Okolí skalních jezírek Hatta nabízí jedinečné trasy pro pěší turistiku
Okolí skalních jezírek Hatta nabízí jedinečné trasy pro pěší turistiku
Okolí skalních jezírek Hatta nabízí jedinečné trasy pro pěší turistiku
Okolí skalních jezírek Hatta nabízí jedinečné trasy pro pěší turistiku
Z tour nazvané Fryin Pan Adventures
9
Fotogalerie

Adrenalin i gastronomie. I Dubaj může být pro baťůžkáře

Nyní, když světoznámý průvodce Lonely Planet zařadil Dubaj do svého žebříčku nejlepších destinací na rok 2020, je vhodný čas naplánovat vlastní sólo cestu za poznáním po vzoru filmu Jíst, meditovat, milovat. Ať se do Dubaje vydáte z jakéhokoli důvodu, čekají tam na vás kulinářské speciality, sportovní vyžití, dobrodružství i kulturní zážitky.

Díky celoročnímu slunečnému počasí a dechberoucímu propojení pouště s plážemi naleznete v Dubaji různé typy krajiny, od písečných dun až po křišťálová jezera. Nejenže skýtají neuvěřitelně krásné výhledy, ale zároveň jsou příležitostí pro celou škálu outdoorových aktivit.

Chcete-li se vydat na túru horskými průsmyky a vádí  (vyschlými řečišti), určitě si zaplavte ve skalních jezírkách Hatta  nebo se projeďte na kajaku po nádherně modrých vodách této přehrady. V tomto národním parku byla nedávno otevřena řada nových zařízení a atrakcí, které návštěvníkům nabízejí jedinečné zážitky.

Na soustavě jezer Al Qudra máte šanci zahlédnout místní volně žijící zvířata, včetně plameňáků, labutí a mnoha stěhovavých ptáků. Vydejte se na projížďku po místní cyklostezce a nechte se unášet tamní scenérií.

Jízda na koni je na Středním východě oblíbeným sportem s dlouhou tradicí a v Dubaji se nachází mnoho stájí, ve kterých si můžete zarezervovat projížďku nebo lekci jízdy na koni. Oblíbenou volbou bývají stáje Al Jiyad - veškeré vybavení si lze pronajmout, přičemž jsou připraveny na zájemce všech úrovní, od začátečníků až po zkušené jezdce.

Zážitek s pánvičkou

Dubaj se velmi rychle stala jednou z nejvyhledávanějších destinací gurmánů toužících po lahodných specialitách z různých koutů světa.

Velmi populární je nyní tour zvaná Frying Pan Adventures (Zážitek s pánvičkou). Ta návštěvníky zve na objevné cesty za gastronomickými poklady mimo hlavní turistické tahy, za skrytými klenoty i na místní rušné trhy za vůněmi a chutěmi ze všech koutů světa. Nabízí autentické gurmánské i kulturní zážitky, při nichž nahlédnete do historie a příběhů místní komunity.

To industriální Inked se zaměřuje na mnohosmyslové zážitky, ve kterých se snoubí kulinářská zdatnost s novátorstvím a tvořivostí. V prostorách tohoto bývalého velkoskladu na Alserkal Avenue se pořádají konceptuální večeře kulinářských mistrů, setkání s hostujícími šéfkuchaři, ateliéry inventivního vaření a další.

A tip do třetice – Kave je lifestylový obchod na Alserkal Avenue s ekologickým přesahem. Uvnitř naleznete kavárnu, fair trade butik, obchod s kytarami a dílnu, kde se konají různé kurzy.