Golfové hřiště Faldo

Golfové hřiště Faldo Zdroj: Archív

Užijte si golf v Dubaji – greeny v nejbližší exotice

Dubaj je nejen perfektní dovolenkovou destinací, ale i domovem nejlepších golfových hřišť světa. 
Ať už vyrazíte na dovolenou s rodinou a rozhodnete se strávit jen pár hodin sami na hřišti, nebo poletíte s obchodními partnery jednat o budoucích projektech, Dubaj vám poskytne perfektní kulisy.

Golf patří ve Spojených Arabských Emirátech k velmi rychle se rozvíjejícímu sportovnímu odvětví. Místní perfektní golfová hřiště lákají ročně miliony turistů. Přispívají k tomu i obrovské investice ze strany vlády.

Nejslavnějším je Emirates Golf Club, místo konání světově proslulého turnaje Omega Dubai Desert Classic, je králem greenů Středního východu. Zahrnuje tři špičková hřiště: The Majlis, The Faldo a Par 3.

Hřiště The Majlis, známé také jako „pouštní zázrak“, bylo prvním travnatým hřištěm vybudovaným na Středním východě. Toto dokonalé hřiště s parem 72 obsahuje sedm jezer a bylo pojmenováno arabským slovem s významem „místo setkání“.

Druhým mistrovským hřištěm je The Faldo. V roce 2007 prošlo rekonstrukcí a podél celého hřiště prochází úzké přírodní koryto. Hřiště se může pochlubit přírodními zvlněnými fairwayemi s jedinečnými odpališti a pískovými bunkery.

Obě hřiště doplňuje uměle osvětlené tříparové hřiště (Par 3), o němž se říká, že disponuje nejobtížnějšími tříparovými jamkami v celých Emirátech. Nechybí zde ani moderní golfová akademie, cvičné odpaliště a pro shop.

Jedinečným zážitkem je zde také noční golf pod umělým osvětlením.