Bývalý fotbalista Tomáš Blikanec Řepka.

Bývalý fotbalista Tomáš Blikanec Řepka. Zdroj: ČTK

Miloš Zeman udělí milost Tomáši Řepkovi. Odvádí pozornost od svého zdravotního stavu, namítají odpůrci

Prezident Miloš Zeman se rozhodl, že opět ukáže svou vlídnou tvář a učiní akt milosrdenství. Hodlá totiž v nejbližší době udělit milost bývalému fotbalovému reprezentantovi, který drží rekord v nejvíce vydaných životopisech, Tomáši Řepkovi. Ten tráví svůj nejlepší rok v životě ve vězení za zpronevěru luxusního vozu a podání falešných porno inzerátů za svou bývalou ženu.

Tomáš Řepka se tento týden pokusil podat žádost o předčasné propuštění, avšak podle soudce do toho šel až příliš horlivě a žádost podal předčasně. Tím pádem byla zamítnuta a on opět zamířil za katr. „Pan Řepka je slušný člověk. Jasně, měl tam nějaké blikance, ale ta věc s inzeráty a autem, to bych bral jako takovou klukovinu. Za klukoviny by se nemělo chodit do vězení,“ přemýšlel nahlas Miloš Zeman, který ve své funkci sází jednu „klukovinu“ za druhou.

„Nedělám to často, ale když vidím příkoří, musím zasáhnout. V tom případu je tolik nejasností a mediální tlak na soudce i všechny okolo natolik silný, že nevěřím ve spravedlnost rozsudku, a proto z moci mi svěřené vážně zvažuji o udělení milosti pro pana Tomáše Řepku,“ doplnil ještě prezident Miloš Zeman.  Tento jeho nečekaný krok opět a znovu rozdělil společnost. Zatímco jedni jen nevěřícně kroutí hlavou a tvrdí, že Řepka je ten poslední, kdo by měl dostat milost, jiní jsou rádi a Zemana chválí, kudy chodí.

„Je to skvělá zpráva. Tento justiční omyl bylo třeba napravit a Tomáš si druhou šanci bezesporu zaslouží. My a celé naše sdružení budeme slavit. Konečně spravedlnost,“ radoval se Antonín Soukal, předseda hnutí „Pusťte Řepku na svobodu“, který spolu s několika dalšími bojuje již mnoho týdnů za propuštění Tomáše Řepky na svobodu.  K milosti Tomáše Řepky se vyjádřila i jeho partnerka Kateřina Kristelová na svém Instagramu, kam nejprve umístila fotku s třemi motivačními citáty, následně printscreen konverzace s fanynkou, která ji drží palce, a nakonec osmnáct fotografií vlasové kosmetiky.

Ne všichni nejsou tak nadšeni jako Kateřina Kristelová, a rozhodně se nedá říct, že by zaplavili okolí fotografiemi vlasové kosmetiky.

„Miloš Zeman jen odvádí pozornost od svého zdravotního stavu. Je to stratég. On vlastně ze své funkce prezidenta nemá příliš pravomocí, kterými by se mohl ohánět. Právě udělení milosti je jedna z mála věcí, které může reálně provést a dopomoct si ke svým cílům. Propuštění Tomáše Řepky budou noviny přetřásat několik týdnů, takže Miloš Zeman a jeho neduhy budou mít na chvíli klid,“ myslí si mediální specialista Arnošt Zunko.

Ať už jsou Zemanovy pohnutky jakékoliv, Tomáše Řepku nejspíš čeká vytoužená svoboda. Minimálně do doby, než zase provede nějakou tu svoji „klukovinu“.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Prezident Zeman sice Řepkovi milost (zatím) neudělil, jinak je ale současná česká politika dost smutným prostorem.