Petr Pavel, muž, který začal vadit...

Petr Pavel, muž, který začal vadit... Zdroj: ČTK

Karel Steigerwald: Generál Pavel je čestný muž a demonstrace na Letné má smysl. Jak to spolu souvisí?

Sotva generál Pavel naznačil, že by za určitých okolností případně snad možná kandidoval na prezidenta republiky, spustila se známá hanobící mašinérie, která je vůdčí ubohostí českého internetu. Začala na generála metat špínu, na jakou slušný člověk nemá ani odpovídat. Proto odpovím za generála: NATO jej jistě důkladně prošetřilo, než dosáhl v této demokratické organizaci vysokého postavení. A NATO je stokrát důvěryhodnější instituce než anonymní internetová mašinérie, která má jediný cíl: zpochybnit všechno, co by naší svobodě a demokracii prospívalo. Hádejte proč a pro koho to dělá.

Blíží se 16. listopad, den demonstrace Milionů chvilek pro demokracii. A mašinérie spustila internetovou kampaň. Přijde prý málo lidí. Demonstrace jsou passé, nikoho už nezajímají.  Babiš je nevinný, protože obvinění bylo staženo (což je jeden z důvodů demonstrace). Hádejte proč a pro koho tu kampaň, která má lidi od účasti na demonstraci odradit, mašinérie dělá. 

Ano, uhodli jste. Kdo je sprostý, anonymní, šíří zuřivost a nenávist, ten má k pravdě daleko. Mnohem blíž bývá ten, kdo zkoumá a ověřuje si fakta a nezdržuje se anonymním hanobením a nešíří bezdůvodná obviňování. To je kompas, který člověka na internetu dobře vede.

Tak spolu souvisí generál a letenská demonstrace. Kompas rozumu podporuje kandidaturu generála Pavla, je to čestný muž. A kompas k tomu říká: Jděme na Letnou, je to akce proti svinstvu. Vztek a nenávist je silná zbraň zlých lidí. Pošlete tuto poznámku každému, komu hrozí, že by internetové mašinérii skočil na lep.

Co říká generál Pavel o své kandidatuře na prezidenta? Podívejte se na video:

Video placeholde
Petr Pavel v Prostoru X o prezidentské kandidatuře • Reflex.cz