Stanislav Grospič

Stanislav Grospič Zdroj: ČTK

Karel Steigerwald: Grospičova omluva není omluva!

Komunista Grospič řekl nedávno, že ty mrtvé, které zabila vojska Varšavské smlouvy, přejela auta a že okupace těch vojsk nebyla okupace. Omluva měla proto znít, že ty mrtvé zavraždili vojáci Varšavské smlouvy a že to byla okupace. Proč píšu zavraždili? Protože nevyhlásili válku. Vtrhli, tak byli vrazi.

Grospič se neomluvil. Zas jen předvedl komunistické žvanění, které všechno jazykem předělá v opak. Svůj názor označil za nešťastný, ačkoliv to byla sprostá lež, žádné neštěstí. Okupaci nazval vstupem, místo bratrský přidal, že to přineslo negativa. Slovo „vstup“ vymysleli okupanti. Nahradilo tehdy zakázané slovo okupace.

Negativa přinesl především tento Grospič. Nejen lhář, ale také zbabělec, který se začal polovičatě vykrucovat, když jeho lži veřejnost odmítla. Pořádný komunista by si stál na své pravdě proti všem. Grospičova omluva je cenná „jako mince, kterou stáhli“ (Villona snad tento komunista četl).

Chybí k ní poslední krok, stáhnutí Grospiče. Z mého hlediska je ale Grospič vítaná figura. Ukazuje názorně i největším zabedněncům, o co těm rudým hadům jde. Škoda jen, že tento můj názor o hadech je antikomunistická hysterie.