Video placeholde

Nová streamovací služba Apple TV+ je tu a show prý může začít. Bude se ale na co dívat?

Apple 1. listopadu spustil svou dlouho připravovanou streamovací službu Apple TV+. Pokud si tedy potrpíte na sledování seriálů, odebíráte Netflix, HBO GO či Amazon Prime, a přesto máte pocit, že není na co koukat, můžete rozšířit svou kolekci o Apple TV+. První týden je na vyzkoušení zdarma, poté vás čekají měsíční platby.

Apple ve své službě sází na vlastní tvorbu, výběr je tedy zatím menší, ale Apple slibuje, že nový obsah bude přibývat každý měsíc. To bylo zohledněno i v ceně, která je nižší než u konkurenčního Netflixu či HBO GO a činí 4,99 dolarů čili 139 Kč. Pokud jste ale od 1. září zakoupili některý z nových produktů Apple (iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV 4K, Apple TV HD nebo Mac), máte k němu službu Apple TV na jeden rok zdarma.

V úvodu jsme se od Applu dočkali tří dramatických seriálů (The Morning Show, See, For All Mankind), jednoho komediálního (Dickinson), jednoho rodinného (Ghostwriter), dvou seriálů pro děti (Helpsters, Snoopy in Space) a jednoho dokumentu o slonech (The Elephant Queen). Žánry jsou pěkně namixované, aby si každý našel to svoje, a trailery vypadají dobře. Teď už zbývá jen pustit se do sledování.

Představte si, že SSSR byl na Měsíci první a vesmírný závod nikdy neskončil

"See" je postapokalyptický příběh zasazený 600 let do budoucnosti. Nebezpečný virus vyhladil většinu lidstva a zbytek populace oslepil. Lidé se nyní musí adaptovat a bojovat o přežití bez zraku.

Video placeholde
Trailer - See • Youtube - Apple TV

The Morning Show je drama z prostředí natáčecího studia ranní televizní show a zaměřuje se na intriky, ambice a boj o moc v oblasti populárních médií.

Video placeholde
Trailer - The Morning Show • Youtube - Apple TV

For All Mankind (Pro celé lidstvo) prozkoumává alternativní historii, ve které Rusové dokázali jako první národ dostat člověka na Měsíc.

Video placeholde
Trailer - For All Mankind • Youtube - Apple TV

Obsah z Apple TV+ jde přehrát na Iphonech, Ipadech, Macích, Apple TV přehrávačích a ve webovém rozhraní. Na aplikaci pro Android samozřejmě zapomeňte. Na PC lze ale službu sledovat v prohlížečích Firefox, Chrome či Safari. Chytré televize Samsung, LG, Sony, Vizio a možná i jiné budou aplikaci také podporovat, nicméně až od určité generace.