Zdroj: digitalgolf.cz

Nevěřte mýtům: vyrazte na golf, bude vás bavit!

Málokterý sport provází tolik mýtů, jako právě golf a často tak zbytečně odradí ty, které by mohl bavit a přinášet jim radost. Zkuste vyrazit na nejbližší hřiště a přesvědčit se, že golf je skvělé odreagování na čerstvém vzduchu.

Golf u nás stále není tak moc rozšířený jako třeba v zámoří a možná i proto ho doprovází mnoho fám a mýtů. Oblíbenost tohoto sportu stále stoupá, golfové hole si razí cestu i do českých domácností a různé názory pomalu ustupují do pozadí. Jaké nejčastější mýty tento sport doprovází?

  • Je pro bohaté manažery. Na golfu opravdu často potkáte různé manažery a podnikatele, ale rozhodně ne proto, že by byl golf extrémně drahý a nikdo jiný si ho nemohl dovolit. Je to spíše proto, že klidné prostředí i hra umožňují konverzaci, což třeba fotbal nebo hokej nikoli. Stejně tak si při hře povídají páry nebo přátelé. Ceny za návštěvu se liší dle jednotlivých hřišť, ale pohybují se v rozumných částkách deseti až stokorun. V porovnání s lyžováním nebo tenisem jsou tak ceny docela nízké.
  • Drahé vybavení. Opět další z mýtů, který nemusí být pravdivý. I golfové vybavení seženete za rozumné částky, celý set holí včetně bagu vás nebude stát ani deset tisíc. Možná na první pohled vysoká částka, ale opět stačí jen porovnat s cenou nových lyží nebo snowboardu a bot. Navíc vám výbava vydrží na dlouhé roky, není potřeba ji každý rok měnit a kupovat komplet vše nové.
  • Hra pro jednoho. Možná i média mohou za to, že běžná představa je jeden golfista uprostřed pustiny, který střílí golfové míčky do jamky na první pokus a jinak nikde nikdo. Golf je ale skvělá zábava pro celou rodinu a to i díky hendikepovému systému hodnocení. To umožňuje, aby proti sobě rovnocenně soupeřili hráči různé výkonnostní úrovně hry a tak není problém zahrát si celá rodina i s dětmi nebo vytáhnout na hřiště úplného začátečníka.

Mýtů kolem golfu je mnohem více, určitě jste slyšeli o nudné hře, nezáživném pobíhání po trávě, nemožnosti trefit jamku a mnoha dalších. Nenechte se odradit, golf je královská hra, která baví malé i velké, strávíte při ní čas venku a vyčistíte si hlavu od všedních starostí. Vyrazte a prožijte krásy golfu na vlastní kůži.