Video placeholde

Důvod k radosti, nebo smutku? Tvůrci Hry o trůny nenatočí nové díly Hvězdných válek

Jen málokterá tvůrčí dvojice dnes vyvolává ve fanoušcích natolik rozporuplné pocity jako David Benioff a D. B. Weiss. Otcové seriálové Hry o trůny si prošli od náboženských poct a obdivu za sedm sezon až k naprostému pohrdání a odsuzování za poslední sérii fenoménu Game of Thrones. A stejně rozporuplně vnímali fanoušci Hvězdných válek i jejich práci na nové filmové trilogii z tohoto světa. Nyní si ale starosti dělat nemusí, oba producenti totiž práci na projektu opustili a jejich filmy se točit nebudou. Co za tím stálo?

Spekulací o konci Davida Benioffa a D. B. Weisse je samozřejmě mnoho. Na sociálních sítích a diskuzních fórech se píše o tom, že byli odvoláni kvůli fanoušky nepříznivě přijaté finálové sérii Hry o trůny. To je ale jen čirá spekulace. Oficiální důvod je ten, že toho tvůrci mají prostě mnoho. Oba totiž před časem podepsali hodně lukrativní smlouvu s Netflixem, pro který mají vytvořit hned několik nových seriálů, a to se s prací na filmové trilogii pro Disney skloubit nedalo.

Jejich odstoupení znamená faktický konec filmů, které měly mít premiéru v roce 2022 a jejichž děj se měl točit kolem událostí tzv. staré republiky ze světa Hvězdných válek. Fanoušci ale smutnit nemusí. Už 12. listopadu se začne na streamovací službě Disney+ vysílat seriál Mandalorian a o měsíc později pak v kinech skončí nová trilogie snímkem Vzestup Skywalkera.

Z připravovaných projektů je zatím stále potvrzena pouze trilogie Riana Johnsona, který se režijně podílel na filmu Poslední z Jediů. Z připravovaných projektů se nadále nejvíc diskutuje o seriálu s Obi-Wanem Kenobim a filmu od šéfa Marvelu Kevina Feige.