Moongallery

Moongallery Zdroj: Designblok

Diploma Selection
hideandseek
Kolekce Treshformers
Tomasz  Armada
4
Fotogalerie

TOP 5 věcí z Designbloku 2019: Nábytek z polystyrenu i předměty, které by měly letět na Měsíc

Dvě stovky vystavujících tvůrců z celé Evropy. Sdílení snů, vizí, nápadů vtělených do tvarů krásných předmětů, ať už to je oblečení, luxusní artefakty, či předměty každodenní potřeby. To je Designblok 2019, který proběhne ve dnech 17. až 21. října na Výstavišti v Holešovicích i jinde v Praze. Jeho letošní téma? Ahoj, Future! Budoucnost je zde. A tady je pět tipů od ředitele Designbloku Jiřího Macka.

Diploma Selection

Jedním z páteřních projektů Designbloku je určitě výstava a módní přehlídky mezinárodní soutěže diplomových prací studentů designových škol z celé Evropy. V minulosti z ní vyšlo již několik současných hvězd, tak uvidíme, kdo zaujme letos. Vybrat jednoho bude složité, ale pro mě je jedním z favoritů určitě Erwan Perón, jehož kolekce Alter Objekty je vizuální sondou do metamorfóz naší doby a možností uplatnění umělé inteligence.

Kolekce Treshformers

Pokud vás také někdy napadlo, jak moc se vyhazuje obalového polystyrénu, třeba při nákupu elektroniky, určitě vás potěší řecký designér Savvas Laz. Jeho kolekce Treshformers, kterou najdete v Openstudiu, je celá postavená právě na recyklaci obalového polystyrenu. Co víc – je naprosto parádní.

Hideandseek

Jednoduché mobilní jednotky pro lehký přesun domova v krajině vytváří české studio hideandseek. Nehledě na to, že mobilita je nedílnou součástí našeho života, její pojetí od hideandseek přináší do krajiny i nevšední minimální architekturu. Najdete v Superstudiu.

Moongallery

Nizozemská Moongallery připravila na Designblok nezvyklou expozici předmětů, které by zasloužily vyslat na měsíc. Expozice vznikla mezinárodní spoluprací a už sama o sobě je uměleckým dílem. Najdete ji v Designerii.

Tomasz Armada

Hodně se těším na polského návrháře Tomasze Armadu. Jeho starší kolekce byly vždy provokativní, angažované, barevné a zábavné. Premiéra té nejnovější se odehraje právě na Designbloku. V neděli.
Více na designblok.cz