Zdroj: Foodin

11
Fotogalerie

Nové místo na pražské mapě firemních akcí

Klidné místo s geniem loci, výbornou dostupností od pražského centra a špičkovým cateringem, šitým na míru vašim požadavkům. To vše a mnohem více splňuje Battistova cihelna.

 

Tato jedinečná kulturní památka je pojmenována po Josefu Battistovi, majiteli rozsáhlého statku a vlastníkovi řady zemědělské půdy v Ďáblicích a Hrdlořezích. Slavnostní otevření Battistovy cihelny proběhlo v roce 1898 a nad obcí Ďáblice se od té doby tyčí dominanta v podobě třiceti metrů vysokého komína. V dobách své největší slávy byla cihelna velice prosperujícím podnikem, který vyráběl až 25 tisíc cihel denně. V průběhu času byla cihelna využívána jako sklad, výrobna dlaždic a tvárnic ze škváry či výzkumné dílny a laboratoře. V roce 1996 byla stavba cihelny, tedy pec a komín, prohlášena za státní kulturní památku, což ji zřejmě také zachránilo od definitivní demolice. V roce 2012 byl otevřen zrekonstruovaný areál.

Foodin

Ideální prostor pro firemní akce

Battistova cihelna v současnosti nabízí velkorysé prostory v podobě proskleného horního patra se dvěma balkony, které je vhodné pro prezentace, semináře, menší konference, výstavy či například svatby. V přízemí je vinárna a restaurace, která se hodí pro pracovní a soukromé obědy, při kterých chtějí mít hosté soukromí a špičkový servis. Díky kvalitnímu odhlučnění je možnost se zde odreagovat až do pozdních nočních hodin. Venku je pak umístěna velice klidná zahrádka, která poskytuje sezení pro 50 hostů.

Foodin

Špičkové jídlo z domácí dílny

Veškerý servis včetně špičkové gastronomie zajišťuje společnost Foodin Catering, která zde sídlí. Ta klade důraz na lokálnost potravin, přičemž jsou všechny suroviny a produkty pečlivě vybírány napřímo u malých českých farmářů, pěstitelů a malovýrobců. V rámci využití prostor Battistovy cihelny tak můžete ochutnat domácí kravské, ovčí, kozí sýry, telecí, jehněčí, hovězí, krůtí a vepřové maso od malých chovatelů, dále čerstvou, ale i nakládanou zeleninu, pestrou škálu domácích pest, marmelád, dressingů, domácích omáček a mnoho dalších vlastních produktů. Převážná většina pokrmů je připravována v bio kvalitě a na své si přijdou i hosté z řad vegetariánů či veganů. FoodIN připravuje catering  i pro tak velké a významné klienty jako je společnost Microsoft, Ikea, HP, Swarovsky, LMC, Škoda a mnoho dalších.

Foodin

Areál Battistovy cihelny se nachází v klidné zóně ve vzdálenosti zhruba 15 minut od pražského centra a je lehce dostupný MHD ze stanice metra C Ládví. Je tak ideálním místem pro firemní vánoční večírky, konference, semináře, ale také oslavy a party či pracovní obědy a večeře, jak pro firmy, tak pro soukromé osoby.

https://www.foodin.cz/prostory-pro-firemni-a-soukrome-akce