Video placeholde
Tata Nexon EV
Tata Nexon EV
Tata Nexon EV
Tata Nexon EV
Tata Nexon EV
5
Fotogalerie

Elektromobil s nízkou cenou? Levné auto budoucnosti se vyrábí v zemi, od které byste to nečekali

Indická společnost Tata Motors vpustila do světa video, ve kterém poodhaluje svůj první elektromobil. Zbrusu nový vůz bude postaven na zcela nových základech a slibuje nízkou cenu.

Všední automobilky nám už nějaký čas slibují, že ceny vozů s elektrickým pohonem nebudou tak vysoké, jako tomu bylo v posledních letech. Prvním takovým průkopníkem má být Volkswagen ID.3, tedy kompaktní hatchback velikosti Golfu. Je pravda, že ve srovnání se svým předchůdcem, tedy elektrickým Golfem, bude jeho cenovka výrazně nižší (po přepočtu cca 780.000 Kč v základu), „lidovka“ to ale pořád není.

Tu teď slibuje výrobce, od kterého byste to možná nečekali. Je jím indická společnost Tata Motors, která aktuálně pracuje na svém vůbec prvním elektromobilu. Model Tata Nexon bude posazen na zcela nové platformě Ziptron, slibuje dojezd okolo 300 kilometrů, rychlé nabíjení a osmiletou záruku na technologie včetně baterií.

Ale to jednoznačně nejatraktivnější, čím se chce značka Tata vyšvihnout, je určitě pořizovací cenovka. Automobilka totiž říká, že cena nového elektromobilu by se měla v přepočtu pohybovat mezi 500 a 560 tisíci Kč. Absolutní základ by se dokonce mohl vejít do půl milionu korun!

Více si přečtete na webu Auto.cz >>>