Lidé píší na sociálních sítích písmeno "F" k fotkám Karla Gotta

Lidé píší na sociálních sítích písmeno "F" k fotkám Karla Gotta Zdroj: Profimedia; koláž reflex.cz

Smrt Karla Gotta a nový fenomén sociálních sítí. Proč lidé komentují úmrtí písmenem F?

Příspěvky na sociálních sítích o zesnulém Mistru Karlu Gottovi se hemží komentáři s jediným písmenem – F. Na první pohled to může působit zvláštně, ale nejedná se o nic neuctivého. Je to zkratka pocházející z počítačové hry. Víte, co znamená?

Možná už jste si toho také všimli. Kromě vyjádření soustrasti či klasického R.I.P. (latinský epitaf Requiescat in pace – „ať odpočívá v pokoji“) se na sociálních sítích v souvislosti s úmrtím Karla Gotta objevil další fenomén. Lidé komentují zprávy o jeho úmrtí a jeho fotografie i písně na YouTube písmenem „F“. Jedná se přitom o vyjádření soustrasti z videohry z roku 2014.

Scéna z počítačové hry Call of Duty, kde jste svou soustrast vyjádřili stiskem klávesy FScéna z počítačové hry Call of Duty, kde jste svou soustrast vyjádřili stiskem klávesy F|Call of Duty

Počítačová hra Call of Duty: Advanced Warfare obsahuje scénu z pohřbu vojáka, ve které můžete zesnulému spolubojovníkovi vzdát úctu. Hra vás k tomu vyzývá právě stisknutím klávesy „F“. Tento fenomén se rozšířil mezi hráči počítačových her a brzy se stal i virálním trendem na sociálních sítích. Pokud vám známá tři písmena R.I.P. přijdou příliš dlouhá nebo zastaralá, můžete vzdát úctu jednoduše jediným písmenem „F“.

Vše o Karlu Gottovi se dočtete v našem speciálu >>>

Zemřel Karel Gott. Více informací ZDE >>>