Titulní strana webu Bild

Titulní strana webu Bild Zdroj: reflex.cz

Článek na webu Washington Post
Polský web TVN24
Přední strana webu Schlager.de
Německá verze časopisu Rolling Stone
Web Polsat News
14
Fotogalerie

Zemřela světová osobnost. Na Karla Gotta vzpomíná Washington Post, v Německu plní přední strany

Úmrtí Karla Gotta se věnuje i celá řada zahraničních médií. Vzhledem k zpěvákově popularitě v sousedním Německu a Rakousku není překvapením, že mu tamější média věnují přední strany. Zpráva ale zasáhla i Polsko a samostatný článek Karlu Gottovi věnoval i Washington Post. Podívejte se na zprávy ze světových médií v naší fotogalerii.

Dnešní zprávu o úmrtí Karla Gotta přinášejí polská média s komentáři, že navždy odešel nejslavnější český zpěvák, legenda, která byla označována za Franka Sinatru východního bloku. Zlatý hlas z Prahy utichl, píše dnes o smrti Karla Gotta německá agentura DPA. V Česku byl zpěvák legendou, připomíná zase list Süddeutsche Zeitung. Zapsal se i do německých srdcí, míní televize n-tv. Na úmrtí 80leté české hvězdy reagují prakticky všechna německá média.

Ve věku 80 let zemřel v úterý krátce před půlnocí zpěvák Karel Gott. Zemřel doma v kruhu své rodiny, řekla dnes ČTK jeho manželka Ivana Gottová. Gott v polovině září oznámil, že trpí akutní leukémií a ambulantně se léčí ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Se zdravotními problémy bojoval i v roce 2016, v listopadu předchozího roku mu bylo diagnostikováno nádorové onemocnění mízních uzlin. „S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera (v úterý) krátce před půlnocí po těžké a dlouhé nemoci opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma v tichém spánku v kruhu své rodiny,“ sdělila Gottová.

Pohřeb Karla Gotta. Více informací ZDE >>>

Vše o Karlu Gottovi se dočtete v našem speciálu >>>