Andrej Babiš, Miloš Zeman - ilustrační koláž

Andrej Babiš, Miloš Zeman - ilustrační koláž Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Zeman byl na vyšetření v nemocnici moc šikovný a statečný. Dostal včeličku a pak si vzal bonbon

Minulý týden prošel prezident Miloš Zeman v nemocnici vyšetřením, aby posléze ředitel nemocnice oznámil, že je pan prezident zcela zdráv. Příliš informací do médií ohledně Zemanova zdraví i vyšetření neuniklo, nicméně teď po týdnu se ledy hnuly, prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček prolomil bariéru mlčení a Zemanovo vyšetření popsal trochu podrobněji.

„Jak víte, tak pan prezident je chodící reklama na zdraví. Ačkoliv si tu a tam zakouří a tu a tam zhřeší tím, že si dá k večeři kilo a půl tlačenky, kterou si maže sádlem, pořád je ve výborné kondici. Má to dané geneticky. Jelikož se však poslední dobou šíří zlé pomluvy od oponentů pana prezidenta, kteří jsou zlí a závistiví lidé, rozhodli jsme se jednou pro vždy tato tvrzení vyvrátit a nechali pana prezidenta podstoupit prohlídku.

No, co vám budu povídat. Pan prezident byl velmi statečný. Vůbec se nebál. V čekárně jsem mu pustil na tabletu pohádku, aby měl kratší chvíli a vydržel v klidu sedět. On je děsně moc činorodý a pořád musí něco dělat. Když se na tabletu proklikal na dětské porno, raději jsem ho nechal stavět si z lega. To on má rád. Postavil si například nohu anebo Kreml.

Potom ale už ze dveří vyšla sestřička a pana prezidenta pozdravila. Pan prezident se styděl a schovával se za mě. On je plachý a chvíli trvá, než se otrká. Sestřička si ho však záhy získala vlídným slovem. Zeptala se ho, jak se jmenuje, kolik mu je let a jestli nezná nějakou básničku. Pan prezident pookřál, přednesl básničku Žába leze do bezu a bylo zase dobře. Potom ho sestřička vzala za ruku a dovedla do ordinace. Já jsem šel za nimi.

Pan prezident už seděl na židličce a natahoval moldánky. Přeci jenom to pro něho bylo nové prostředí, noví lidé a byl z toho rozrušený. Chytil jsem ho tedy za ruku, aby se tak nebál.

Pan doktor byl velmi milý. Nejprve pana prezidenta rozpovídal a pak začal s vyšetřením. Pan prezident vůbec neplakal. Když potom pan doktor pobídl, aby si vyhrnul rukáv, že dostane do ramene včeličku, ve tváři pana prezidenta se zjevila vystrašená podkovička. Ale rukáv si vyhrnul a nastavil rameno. Je to hrdina. Je pro nás všechny inspirací. Hladil jsem ho po vlasech a mluvil na něho, abych odvedl jeho pozornost.

Po injekci jsme šli s panem prezidentem na záchod, aby načůral do kelímku. Byl to trochu boj, ale nakonec se dobrá věc podařila. Zatímco jsem na záchodě vytíral pomočenou podlahu, stěnu i strop, pan prezident odnesl kelímek s močí sestřičce. Zde si chtěl se sestřičkou ťuknout a kelímek do sebe vyklopit, protože zvyk je železná košile a pan prezident byl trochu rozrušený, ale k tomu naštěstí nedošlo.

Po vyšetření, během kterého, a to znovu zdůrazňuji, pan prezident ani jednou neplakal, dostal od pana doktora bonbon a diplom za statečnost, pan doktor prohlásil, že je pan prezident zdravý jako rybička a my jsme mohli jít domů. Cestou jsem vzal ještě pana prezidenta do McDonalda na Happy meal za statečnost, kterou prokázal u doktora, a posléze jsme odjeli zpět do úřadu,“ nastínil Jiří Ovčáček, jak vyšetření probíhalo, a ukončil tak veškeré spekulace ohledně Zemanova zdraví.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že podle Bohumila Pečinka se Klausova Trikolóra žene do náručí Babiše.