Video placeholde
Stranger Things
Stranger Things
Stranger Things
Stranger Things
Stranger Things
14
Fotogalerie

Čtvrtá řada Stranger Things potvrzena. Děj se bude odehrávat mimo městečko Hawkins

Téměř ihned po konci třetí série populárního seriálu Stranger Things se začalo šuškat o další sérii. Ta byla nyní oficiálně potvrzena i její domovskou streamovací službou Netflix. A i když informací je málo, na světlo světa se dostal oznamovací trailer. Ten však toho také příliš neprozrazuje. I když hlavní hrdinové zůstanou stejní, zcela se změní místo, kde se bude děj odehrávat. Ukázka totiž končí větou, že už rozhodně nejsme v městečku Hawkins.

Ona poslední věta z ukázky je skutečně jediná zatím oficiálně potvrzená informace. Děj čtvrté řady by se měl odehrávat na nových místech se starými hrdiny. Je to logické vzhledem k posledním scénám třetí řady, tam by měl děj té nové navázat. Neměla by chybět ani hlavní dětská hvězda seriálu Millie Bobby Brownová, která se už počtvrté stane Eleven, dívkou s nadpřirozenými schopnostmi. Další jistotou budou bratři Dufferovi, kteří celý seriál vymysleli a režírují i velkou část epizod.

A jaké jsou zatím neoficiální informace a drby? Ruský herec Andrey Ivchenko, který si střihl záporáka v poslední sérii, naznačil, že by se jeho postava mohla vrátit. Z rozhovoru, který bratři Dufferové poskytli pro Variety, vyplývá, že čtvrtá řada bude tou poslední. Producent Shawn Levy nicméně věří ještě i v pátou sérii. Co se týče vysílacího data, tak reálný je až rok 2021. Natáčení by totiž teprve mělo začít a mezera mezi druhou a třetí sérií byla 20 měsíců. Většinou má pak seriál premiéru v červenci (kromě druhé řady, která měla premiéru koncem října). Děj seriálu by se měl odehrávat v roce 1986, a tak se spekuluje, že by do něj mohla promluvit i černobylská jaderná katastrofa. A i když se jedná čistě o fanouškovskou spekulaci, rozhodně by to nebyla špatná zápletka.