Video placeholde

Bohumil Pečinka: Klaus mladší chce s Babišem do vlády, přihlásil se k jeho novému režimu a ideologii babišismu

Trikolóra se přihlásila k novému režimu, chce být Babišovou koaliční stranou, myslí si komentátor Reflexu Bohumil Pečinka. Hnutí Václava Klause mladšího má podle něj zajímavý program, s Babišem ho ale prosazovat nemůže. Vidí tu pokračování nebezpečného trendu propojování firem a státu a posilování babišismu.

Trikolóra se od počátku existence orientuje na Babiše a jinou alternativu si nepřipouští, říká Pečinka. Hnutí nechce vyhrát volby a něco měnit, ale chce se přidat k mainstreamu, což je v rozporu s rétorikou Václava Klause mladšího. Chtít dělat revoluci v náručí s Andrejem Babišem je směšné, dodává komentátor a program Trikolóry to prý poškozuje.

Rozhodnutí Středočeského kraje v kauze údajného střetu zájmů Andreje Babiše podle Pečinky zapadá do nového Babišova režimu a podobných věcí se prý skládá dohromady víc. Pečinka míní, že žalobci v kauze Čapí hnízdo rozhodli podivně a otočili, mluví o roli pokrývačů a zametačů. Tvrdí, že nejvyšší státní zástupce by teď měl říct, jakou bude mít celá věc dopad na rozhodování v jiných případech normálních lidí.

Projednávání žaloby na prezidenta Zemana ve sněmovně se lidí podle Pečinky nedotklo, morální apel opozice nefunguje a společnost se dál rozděluje. Zároveň ale pokládá za špatné, že se dva nejvyšší ústavní činitelé, tedy premiér a prezident, chtějí vyhnout vyjádření ke státnímu svátku 17. listopadu.

Proč Babiš a Zeman prchají, aby nemuseli 17. listopadu promluvit? Sejdou se na Letné znovu statisíce lidí, přestože situace se změnila? Proč si Bohumil Pečinka myslí, že se chce Trikolóra stát koaličním partnerem hnutí ANO? A může uspět?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>