Video placeholde

Národní třída vládne tuzemským kinům: Za čtyři dny vydělal nový český film na tržbách 6,5 milionu korun

Do čela návštěvnosti českých kin se po víkendu dostal nový český film Národní třída, který podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše natočil režisér Štěpán Altrichter. Temnou komedii od čtvrteční premiéry vidělo 42 tisíc lidí, na tržbách snímek vydělal 6,5 milionu korun. Předchozí vedoucí česká komedie Román po pokročilé tak skončila s velkým odstupem na druhém místě a třetí pozici obsadilo americké sci-fi Ad Astra. Vyplývá to z informací na webu Unie filmových distributorů.

Na Román pro pokročilé v hlavní roli s Markem Vašutem o víkendu zamířilo do kina 23 tisíc lidí, kteří za vstupenky zaplatili 3,7 milionu korun. Tržby komedie tak za dva týdny od premiéry stouply na 13 milionů korun. Americký film Ad Astra v hlavní roli s Bradem Pittem za dva týdny, co je v českých kinech, vydělal 9,6 milionu korun. O uplynulém víkendu ho vidělo 17 tisíc lidí a utržil tři miliony korun. Pětici nejnavštěvovanějších filmů doplnila česká komedie z prostředí plážového volejbal, Přes prsty, s téměř 16tisíci diváky a tržbami 2,5 milionu korun a další díl ze série amerických akčních filmů o veteránu Rambovi se Sylvestrem Stallonem. Do kin přilákal o víkendu 12 tisíc lidí a za vstupenky dostal téměř dva miliony korun.

Z české kinematografie se do dvacítky filmů v žebříčku dostalo na devátém místě ještě drama režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče a na 19. místě dokument Olgy Sommerové o Jiřím Suchém nazvaný Lehce s životem se prát.

Ve čtvrtek do kin v ČR vstoupí americký psychologický thriller Joker, který vyhrál letošní mezinárodní filmový festival v Benátkách a který vypráví o zrození odvěkého rivala komiksového hrdiny Batmana. Další novinkou v tuzemských kinosálech bude německý debut režisérky Nory Fingscheidtové Narušitel systému, americká romantická komedie Dokážeš udržet tajemství? nebo britský rodinný film Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon.