Nestačí to jen říkat, časopisy je třeba zavírat...

Nestačí to jen říkat, časopisy je třeba zavírat... Zdroj: Profimedia.cz

Instinkt po 17 letech končí, Jaromír Soukup letos zavírá už druhý časopis. Prodeje klesly pod 30 tisíc kusů

V říjnu vyjde poslední číslo společenského časopisu Instinkt, který vychází od roku 2002, z toho od roku 2011 ve vydavatelství Empresa Media Jaromíra Soukupa. Někteří z členů redakce mají přejít do sesterského časopisu Týden, uvádějí zdroje deníku E15. Po časopisu Faktor Soukup, který z trhu zmizel v červenci, se tak jedná o další titul, který má skončit. „Koncem října vyjde poslední číslo a pak má být konec. Začínáme se poohlížet po novém angažmá. Doba je nejistá,“ řekl o situaci jeden z členů redakce.

Konec časopisu je prakticky jistý i podle dalšího zdroje z vydavatelství. „Nevím, jestli už je to definitivní. Tak desetiprocentní šanci bych mu ještě nechal. Důvody neznám, ale upřímně se to dalo čekat už ve chvíli, kdy z toho před časem udělali měsíčník,“ uvedl k rozhodnutí Jaromíra Soukupa. Rozhodnutí o zániku Instinktu potvrdil bez větších podrobností i třetí zdroj obeznámený se situací ve vydavatelství. Výkonný ředitel vydavatelství Empresa Media Daniel Köppl na dotaz deníku E15 na budoucnost měsíčníku Instinkt nereagoval.

Letos v květnu se z tradičního týdeníku Instinkt stal měsíčník. Poslední „týdenní“ vydání vyšlo 18. dubna, 25. dubna kvůli Velikonocům žádné číslo nebylo a 2. května se na stáncích poprvé objevil měsíčník.

Podle nejnovějších dostupných čísel kanceláře ověřování nákladu tisku ABC ČR Instinkt v červenci poslal do prodeje necelých 54 tisíc výtisků, když přes šestnáct tisíc připadalo na pultový prodej, necelé tři tisíce na předplatné a zbytek činily takzvané ostatní prodeje. Prodaný náklad ale dosáhl pouhých 28 tisíc kusů.

Více se dozvíte v článku na webu E15.cz >>>