František Fabičovic a Radka Prokopová, majitelé společnosti Alca plast a držitelé titulu EY Podnikatel roku 2018 České republiky, na celosvětovém finále v Monte Carlu.

František Fabičovic a Radka Prokopová, majitelé společnosti Alca plast a držitelé titulu EY Podnikatel roku 2018 České republiky, na celosvětovém finále v Monte Carlu. Zdroj: EY

Řídíte vlastní byznys a máte zajímavý příběh? Přihlaste se do podnikatele roku a jeďte do Monte Carla

Přihlaste se nebo nominujte výjimečné podnikatele, kteří jsou inspirací a vzorem pro ostatní, do celosvětové podnikatelské soutěže. Společnost EY hledá v České republice již dvacátého Podnikatele roku, který bude naši zemi reprezentovat na světovém finále v Monte Carlu. Porotu soutěže zajímají nejen hospodářské výsledky, ale především výjimečný podnikatelský příběh. Soutěží se v kategoriích EY Podnikatel roku České republiky, EY Technologický podnikatel roku, EY Začínající podnikatel roku a EY Společensky prospěšný podnikatel roku. Přihlášky a nominace je možné podávat do 21. října 2019.

Soutěž Podnikatel roku již dvacet let objevuje výjimečné osobnosti, kterým nechybí vize, odvaha ani silná motivace. Podnikatele, kteří se ani přes těžké počátky nevzdali a vybudovali stabilní a prosperující firmy.

„V soutěži EY Podnikatel roku již dvacet let oceňujeme české podnikatele a vyzýváme je, aby svým podnikatelským příběhem inspirovali veřejnost. Těší mě, že se ke zkušeným podnikatelům přidávají stále mladší generace se svými jedinečnými start-upy, které postupně přispívají ke zvyšování zaměstnanosti, významně pomáhají rozvoji regionů a zviditelňují českou stopu v zahraničí. Chtěla bych i v letošním roce vyzvat veřejnost, aby nám pomohla poznat řadu podnikatelských osobností, o nichž ještě nevíme. Nominujte podnikatele ze svého okolí či regionu, kterého si vážíte, a jehož úspěšný příběh by mohl být správnou inspirací pro začínající podnikatele,“ vyzývá Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy. 

„Být oceněn jako podnikatel roku je prestiž, zážitek, radost i motivace. Jde o zviditelnění firmy a podnikatelského příběhu v tom nejlepším smyslu slova. Věříme, že to není jen naše cesta, ale i cesta pro další, možná mladší podnikatele. Světové finále v Monaku přináší spoustu inspirace a obchodních příležitostí. Bylo pro nás rovněž možností, jak prezentovat české strojírenství a um českých inženýrů ve světě. Každému bychom účast v soutěži doporučili,“ uvádí Radka Prokopová a František Fabičovic, majitelé společnosti Alca plast a držitelé titulu Podnikatel roku 2018 České republiky. Radka Prokopová zasedne v čele odborné poroty letošního ročníku soutěže.

V současné době je Podnikatel roku jediná světově uznávaná soutěž svého druhu, která se pravidelně vyhlašuje již ve více než padesátce zemí na šesti kontinentech. V loňském ročníku dorazilo jen v České republice více než 320 nominací, celkově se přihlásilo 93 podnikatelů ze 73 firem. Žen podnikatelek mezi nimi bylo 10. Firmy všech soutěžících dosahovaly obratů v hodnotě 29 miliard korun, měly celkový zisk ve výši 1,95 miliard korun a jejich společnosti zaměstnávaly více než 8 870 lidí.

V celosvětovém klání v monackém Monte Carlu získal letos titul EY Světový podnikatel roku americký start-upista a filantrop Brad Keywell ze společnosti Uptake Technologies, která se zabývá vývojem prediktivního analytického software. Spolupracuje s desítkami průmyslových podniků, jimž pomáhá zvyšovat produktivitu práce a efektivitu díky využívání umělé inteligence při zpracování provozních dat.

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv, nejlépe prostřednictvím nominačního formuláře na stránkách www.podnikatelroku.cz. Na stejných webových stránkách je k dispozici rovněž přihláška pro podnikatele. Uzávěrka přihlášek i nominací je 21. října 2019.