Video placeholde

Indický Michael Jackson. Bollywoodská verze slavného klipu Thriller vás pobaví i vyděsí

Upozorňujeme, že toto video není jen tak pro někoho a u diváka může vyvolat pocit, že právě požil nějaké hodně silné halucinogenní látky. Na sociálních sítích se totiž šíří indická verze klipu k písni Thriller od Michaela Jacksona. Vtipné video z 80. let díky internetu znovu ožilo a těší se nebývalé popularitě. Podívejte se na něj sami v úvodu článku.

V podání Michaela Jacksona se jedná o kultovní záležitost. Album Thriller z roku 1982 je dodnes tím nejprodávanějším na světě. Čtrnáctiminutové video  ke stejnojmenné písni zná asi každý a zpěvák byl za svůj zombie tanec i odměněn řadou cen za nejlepší choreografii. O to bizarněji pak působí indické video, které Jacksonův originál paroduje.

Film, ze kterého scénka pochází, se jmenuje Donga a natočen byl v roce 1985 v Indii. Jeho děj se točí kolem zlodějíčka, který krade, aby mohl peníze dávat chudým. Zároveň je tam láska i pomsta, svatby, akční scény a spousta tance. Hlavním hrdinou filmu i klipu je bollywoodská superstar Chiranjeevi, který se vlastním jménem jmenuje Konidela Siva Sankara Vara Prasad.

Scénka z filmu je taneční choreografie na píseň Golimar a ve filmu nemá žádný zvláštní význam. S dějem prakticky nesouvisí a předchází ji spektakulární bitka přesně podle zásad indické kinematografie (hodně ruchů, kopy i údery zcela mimo protivníky, kteří po úderu odlétnou daleku atd.). Následuje bouřka, která hrdinovu dívku zavede na hřbitov, kde obživnou mrtvoly, které tančí spolu s Chiranjeevim. Následně zjistíte, že to celé byl jen sen.

Zatímco film prakticky nikdo mimo Indii nezná, scénka se stala nesmrtelnou. Ale pokud byste si mysleli, že tenhle špatný vtip s příchutí Thrilleru nějak poškodil jeho aktéry, tak byste byli na omylu. Z herce Chiranjeeviho se stal úspěšný politik, který v letech 2012 – 2018 zasedal dokonce v indickém parlamentu.